Sport / Košarka

Osijek okrenuo Zabok za novu pobjedu

Osijek okrenuo Zabok za novu pobjedu

Proteklog vikenda su u maloj dvorani Gradski Vrt, pred 400-tinjak gledalaca, igrači Vrijednosnica Osijek teško došli do bodova protiv raspoloženih Zabočana.



KK Vrijednosnice Osijek – KK Zabok 84:78 (18:23, 16:19, 24:17, 26:19).

VROS: Šarac J, Došen 1, Robinson 14, Žulj, Vuković 12, Katura 15, Šarac A 13, Krajina 2, Karlović Mar 4, Mustapić 23.
Zabok: Zrnić 15, Tomsick 15, Kapusta 5, Vodopija, Babić 8, Črnjević 3, Polutak 16, Palac 7, Tuđen, Vrlika 9, Jambrović.

Igrači Zaboka bolje otvaraju utakmicu i pokazuju da su u Osijek došli uzvratiti za poraz iz prvog dijela prvenstva. Polutak i Zrnić radili su domaćinima dosta problema u prvom poluvremenu, a Babić Tomsick i Vrlika u drugom, te su Zabočani bili u vodstvu sve do 37 minute. Domaćini su igrali blijedo veći dio utakmice, ali nisu dozvolili gostima da pobjegnu na veću prednost od 9 koševa. U zadnje tri minute, Brokeri predvođeni Aljošom Šarcem i Jakovom Mustapićem, okreću utakmicu i novi vrijedni bodovi ostaju u gradu na Dravi. Veliki doprinos ovoj pobjedi dali su Domagoj Vuković, Jalen Robinson, te Luka Katura, koji je na svojoj prvoj utakmici već pokazao da će biti pojačanje za ekipu trenera Vladimira Krstića.

Bez ozbiljnih treninga i utakmica u zadnjih 20-tak dana, izostankom igrača zbog bolesti i ozljeda, te bez Nikole Turalije i Mateja Karlovića u rosteru, ova pobjeda ima posebnu težinu i veliki je korak ka ostvarenju cilja, doigravanju.

Slijedeću utakmicu Brokeri igraju u petak 27.01.2017. u Zagrebu protiv Cibone.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!