Sport

mlada nada osječke gimnastike

Mladi osječki gimnastičar treći na Svjetskoj rang listi parteraša

Mladi osječki gimnastičar treći na Svjetskoj rang listi parteraša
Marko Banić

Za mladog seniora Gimnastičkog društva Osijek – Žito, 19-godišnjeg Aurela Benovića, listopad nije mogao završiti bolje! Naime, osječki senior, zahvaljujući svojim odličnim nastupima na seriji natjecanja World Challenge Cupa u 2019. godini, zauzeo je visoko 3. mjesto i time dokazao da je njegovo vrijeme već stiglo.

Ovaj naslov svojevrsna je kruna svih uspjeha u ovoj natjecateljskoj sezoni – nakon finala u Osijeku na DOBRO World Cupu, te bronce u Koperu i zlata u Mersinu, Aurel će 2019. godinu zaokružiti i vrlo zasluženom „broncom“ kao treći na Svjetskog rang listi parteraša WCC serije natjecanja.

 

Ispred Benovića mjesta su zauzeli iskusni vježbači na tlu: Izraelac Artem Dolgopyat te Čileanac Tomas Gonzales, zanimljivo redom finalisti ovogodišnjeg izdanja gimnastičkog Svjetskog kupa u Osijeku krajem svibnja. I tu je Dolgopyat uzeo zlato, Gonzales je bio treći, a Benović je tada slavio svoje prvo seniorsko finale, završivši na 7. mjestu.

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Vijest o zauzimanju trećeg mjesta, mladom je Benoviću došla kao potvrda dobrog rada u ovoj godini.

„Prezadovoljan sam prvim dijelom sezone i svime što sam s trenerom Vladimirom Mađarevićem napravio u natjecateljskom smislu. Nakon finala u Osijeku, uslijedila je bronca iz Kopera i onda zlato iz Mersina – predivan je osjećaj popeti se na najviše postolje i uzeti zlato, nadam se da će toga u budućnosti biti čim više. Ozljeda me spriječila da nastavim sezonu kako je planirano pa sam morao propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu u Stuttgartu – jako mi je žao što nisam imao priliku tamo nastupiti s Tinom i Robertom, ali nadam se da ću čim se ukaže nova prilika biti spreman dati sve od sebe u borbi s najboljima“, iskren je Benović.

Kraj sezone je tu, ali ne i kraj rada u dvorani

„Sad smo već u pripremama za sljedeću natjecateljsku sezonu, već početkom godine me čekaju Svjetski kupovi u Melbourneu i Bakuu i tamo želim nastupiti maksimalno spreman. Sljedeći veliki cilj je plasman na Europsko prvenstvo koji će se održati u Azerbajdžanu krajem svibnja sljedeće godine i bilo bi sjajno tamo ostvariti ono o čemu sanja cijeli naš tim – ulazak u finale i nakon toga borba za medalju!“


Izdvojeno

Reci što misliš!