Sport

traži vizu za olimpijadu

Seligman: Mislima sam odavno u Stuttgartu

Seligman: Mislima sam odavno u Stuttgartu

Nakon osvajanja zlata na 11. izdanju DOBRO World Cupa Osijek ovog svibnja u Gradskom vrtu, Robert Seligman okreće se novim izazovima – nastavak natjecateljske sezone donosi najveći test u ovoj godini, a riječ je o nastupu na Svjetskom prvenstvu u njemačkom Stuttgartu početkom listopada preko kojeg će, izbori li finale, ostvariti svoj veliki sport cilj – odlazak na Olimpijske igre u Tokijo sljedeće godine.

Zahvaljujući promjeni pravila Svjetske gimnastičke organizacije – FIG, od ove godine mjesto u finalu Svjetskog prvenstva donosi „ulaznicu“ za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine. San je to svih sportaša, a gimnastičari tu svakako nisu izuzetak. Činjenica da specijalisti na pojedinačnim spravama, pogotovo kada dolaze iz malih zemalja poput Hrvatske, imaju gotovo minimalne šanse dobiti priliku nastupa na Igrama, dovoljno govori u prilog tome koliko je za Seligmana natjecanje u Stuttgartu važno.

„Ova sezona nije započela kako sam planirao. Nakon prošlogodišnjeg osvajanja medalja na Mediteranskim igrama i na Europskom prvenstvu, što je ujedno i moj najbolji rezultat karijere, došao je zamor. Rezultat toga bili su ne pretjerano dobri nastupi na početku ove godine, nervoza je odradila svoje i nikako nije išlo kako treba. Srećom sve se posložilo u Osijeku kada sam konačno osvojio zlato pred svojom, domaćom, publikom. Tjedan u Osijeku je bio moj tjedan, to je sigurno! Od DOBRO World Cupa prošlo je 3 mjeseca, a mene i danas preplave emocije kada se sjetim tog finala i osvajanja zlata. Svjestan sam da imam 33 godine i osvajanje zlata na domaćem terenu moja je velika želja o samog početka organizacije SK Osijek davne 2009. godine“, iskren je Seligman.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Natjecanje u Osijeku hvale svi – od gimnastičara, sudaca, trenera stoga nije čudo da je omiljena etapa Svjetskog kupa svim hrvatskim reprezentativcima.

„Ovdje se svi osjećamo dobro i kao „kod kuće“. Uvjeti natjecanja su odlični, ovdje imamo sve što nam treba za dobar nastup – zbog toga rezultati ne izostaju u Osijeku jer gotovo svake godine imamo Hrvate na postolju“,  ističe Vladimir Mađarević, direktor natjecanja i potpredsjednik Hrvatskog gimnastičkog saveza.

Intenzivan nastavak sezone očekuje još jednog seniora GD Osijek – Žita, mladog Aurela Benovića, inače brončanog sa Svjetskog kupa u Kopru.

„Do kraja sezone očekuju me 3 Svjetska kupa – Mersin, Szombathely i Guimaraes. U dobroj sam formi i jedva čekam krenuti s nastupima. Ovo su svakako novi izazovi za mene  - nadam se da ću vježbu odraditi od početka do kraja bez previše grešaka i uzeti bar jednu medalju ove jeseni. Sljedeći veliki cilj je izboriti mjesto A kandidata u reprezentaciji i pridružiti se Seligmanu i Srbiću na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj“.

A Svjetsko prvenstvo, inače kvalifikacijsko natjecanje za odlazak na Igre u Tokijo sljedeće godine, sve je o čemu razmišlja iskusni Seligman.

„Mislima sam tamo u Njemačkoj već odavno, zato je na početku sezone bilo toliko grešaka i nisam se mogao dovoljno smiriti i odraditi kako treba nastupe u prvom dijelu sezone. Nakon Osijeka, sve je puno bolje i smirenije, spreman sam i s velikom željom čekam odlazak u Stuttgart. Sada sam trenutno na pripremama u Zadru, imam dobre uvjete za trening i trudim se ovdje pripremiti fizički i psihički najbolje što mogu. Poslije Zadra, s Aurelom i trenerom Mađarevićem krećem put Szombathelya gdje ću imati jedini pravi test forme u natjecateljskim uvjetima i nadam se da će ono što pokažem u Mađarskoj biti samo uvertira za Svjetsko prvenstvo. U Stuttgartu će biti najvažnije ostati psihički miran i sabran jer forma i jačina vježbe su (već) tu“, zaključio je na kraju razgovora Robert.


Izdvojeno

Reci što misliš!