Kuhinja ispod duge: Kruh sa slaninom
Počelo je hladno vrijeme..brrr, eto meni razloga da uključim pećnicu i smišljam nove recepte :) Domaći integralni kruh sa slaninicom osvojit će sve ukućane. Vaši najmiliji tražit će još, a vi ćete biti presretni jer se grijete uz pećnicu i slavite sniženu cijenu struje te mijesite najbolji kruh u čitavom susjedstvu.
[blockquote]DOMAĆI SLAVONSKI KRUH
za 6 osoba
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Na naizgled jednostavno pitanje kandidat je ponudio potpuno neočekivani odgovor
-
Svaki posao pa tako i ovaj, dodaje, ima svoje prednosti i nedostatke, a na kraju se najradije vraća kući u svoj Osijek
priprema dizanje tijesta/podizanje/ pečenje 110minuta
POTREBNO:
1/2 sviježeg kvasca
1 velika žlica šećera
1 dl toplog mlijeka
_________________________
250g integralnog brašna (iz cijelog zrna)
350g bijelog glatkog brašna
1 žlica soli (mala)
1 dl ulja
3 dl tople vode
1 dl toplog mlijeka
100g dimljene slanine
PRIPREMA:
*u 1 dl toplog (pazite da nije vruće) mlijeka ubacite jedu žlicu šećera, razmrvite kvasac te ubacite, promješajte i ostavite da kvasac raste. Ja kvasac stavljam u plastičnu čašu shakera od 600ml, kada kvasac naraste prst preko čaše počinjem ga koristiti
*u posudu za dizana tijesta(može i neka druga) stavim izvagano brašno,sol, dodajem kvasac koji je narastao, lagano zamješam rukom i počinjem dodavati mlijeko, ulje u vodu. Tekućinu (mlijeko, ulje i vodu) dodajem postepeno.
*tijesto mjesimo dok se ne počnu stvarati mjehurići u tijestu, dok se tijesto ne odlipi od stijenki i sa naših ruku, napravimo kuglu, poklopimo poklopcem ili kuhinjskom krpom i stavimo na toplo mjesto cca.30 min.
*nakon što se tijesto podiglo dodajte sitno rezanu dimljennu slaninu, malo po malo i umijesite ju u tijesto. Kad ste tijesto ponovo premjesili stavite ga ponovo da se diže, poklopljeno i na toplo cca. 30 min
* nakon što se tijesto podiglo posipajte ga odozgo brašnom, zarežite oštrim nožem te stavite u pećnicu 30 minuta na ventilacijsko strujanje zraka na 200stupnjeva. Ukoliko je obično strujanje zraka može se dogoditi da se kruh peče 40min. Provjeritte pred kraj, znat će te po boji.[/blockquote]
Uživajte u domaćem slavonskom kruhu sa slaninom i dobar tek!
Tekst i foto: Kuhinja ispod duge
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!