Riblja kobasica - specijalitet iz Petrijevaca
Šaran, smuđ, som i amur, crvena paprika, papar, bijeli luk, sol i još nekoliko tajnih dodataka glavni su sastojci "Ribasice" - kobasice od ribe, gastrodelicije koju odnedavno priprema mladi ugostitelj Kristijan Gudlin, a koje su odličan kulinarski prijedlog za sve one koji se ni u vrijeme korizme ne žele odreći kobasica.
Potomak poznate slavonske ugostiteljske obitelji Gudlin i Kristijan, nećak pokojnog legendarnog Geze Gudlina, nije htio da se tradicija te obitelji prekine, nego je s ocem Franjom odlučio ponosno nastaviti tu tradiciju. U Petrijevcima je otvorio ugostiteljski lokal i svoju roštilj ponudu odlučio nadopuniti ribljim specijalitetima, uključujući i zaštitni znak stare "Slavonske kuće" - riblju kobasicu.
Proces proizvodnje Kristijan je ubrzo svladao i odlučio stvoriti svoju verziju riblje kobasice.
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
U Osijeku je na izbore izašlo 62,49 posto birača
-
NK Osijek ima solidnu financijsku situaciju i veliku priliku da s obzirom na novi stadion istu znatno nadogradi
-
- Napravio sam takav okus da je mogu svi jesti. Nema jaki miris i onako je lagana, objašnjava Kristijan.
Za proizvodnju 1kg kobasice potrebno je čak 15kg ribe i to četiri vrste u različitim količinama što joj daje specifičan okus. Nakon mljevenja ribe dodaju se razni začini, puni se u crijeva i ostavlja na 24 satno mirovanje nakon čega ide na sušenje. Postupak traje oko mjesec dana. Servira se kao neka vrsta predjela.
Cijena kilograma riblje kobasice doseže i 50 eura.
Opširnije pogledajte u prilogu Televizije Slavonije i Baranje:
Izvor: STV
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!