Recept za savršene ćevape
Ćevapi, bosanski nacionalni specijalitet sa roštilja i najpoznatiji bosanski brand u inozemstvu. Donosimo vam recept za savršene ćevape.
[blockquote]Sastojci:
750 gr junetine
250 gr ovčetine
1 žlica soli
1 žlica vegete
1 žlica bibera
1/2 glavice bijelog luka
1 žlica kajmaka
malo mineralne
Obavezni prilozi:
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
-
Povećanju broja posjetitelja tržnice zasigurno doprinosi i Zeleni četvrtak, manifestacija kojom se želi potaknuti građane na, prije svega, usvajanje zdravih prehrambenih navika
-
- Što više crvenog luka to bolje :)
- vrhnje ili ajvar po želji
Poljev za lepinju:
- provrela voda
- malo goveđeg temeljca ili kocka
- vegeta
- malo ulja
- peršinov list
- bijeli luk
- biber
Priprema poljeva:
Stavite sve začine u posudu, dodajte malo ulja, prelijte
temeljcem i vodom pa pustite da proključa
Priprema ćevapa:
- Meso narežite na sitnije komade i meljite ga (usitnite)
2x
- U multipraktiku usitnite češnjak tako da izađe sok
- Meso pomješajte sa sokom od češnjaka, začinima (dodajte ih po
ukusu), vrhnjem i mineralnom. Dobro izmješajte smjesu i ostavite
na par sati (najbolje preko noći) u hladnjak
- Ćevape oblikujte uz pomoć šprice sa nastavkom za ćevape ili
ručno
- Pecite ih na roštilju ili ako vas sila natjera u tavi sa malo,
malo, malo ulja
- Kad su skoro gotovi prelijte ih zaljevom
- Lepinje namočite zaljevom i malo zapecite[/blockquote]
Izvor: Magazin.ba/domaci-recepti.blogspot.com
Izdvojeno
-
Donosimo vam recept za skuhati pravi baranjski fiš paprikaš i domaću tjesteninu
-
Moša je oduvijek bila poznata i kao pravi gradski kvart iliti, bolje rečeno, firtl u kojemu su živjeli pravi gradski dečki i cure koji su se uvijek, osim sitnih kavgi s Retfalčanima, držali zajedno
-
Nakon devet godina života u Irskoj kući se vratio i Osječanin Dino Dželihodžić
-
Kratka imena, dva sloga, to su trendovi: Liam, Noel, Lota, gotovo je doba Štefanija i Terezija
Reci što misliš!