SiB Plus / Samo domaće

valja znati

Domaći pripravci za borbu s komarcima

Domaći pripravci za borbu s komarcima

Neke stvari iz kuće mogu dobro poslužiti kako biste ih otjerali komarce što dalje od sebe

S ljepšim i toplijim vremenom, a nakon kišnog razdoblja, stigle su i dosadne napasti, komarci. Oni nam redovno upropaste boravak u prirodi u večernjim satima, a veoma često i unutar doma, jer se ušuljaju unutra svaki put kad smo malo nemarniji ostavljajući vrata otvorena.

Iako postoje sredstva koja nas mogu zaštiti od upornih krvopija, često se dešava da ih nemamo u trenucima kad su nam najpotrebniji. Ipak, postoji način da se zaštitimo i u tim situacijama, pa vam neke stvari iz kuće mogu dobro poslužiti kako biste ih otjerali što dalje od sebe.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

POGLEDAJTE: Uradi sam: Zamka za komarce

Ružmarin i žalfija

Ako ste odlučili da večer provedete u prirodi i da s prijateljima primjerice roštiljate, stavite na njega i jednu grančicu ruzmarina ili žalfije. Miris tih aromatičnih biljaka odbiće dosadne insekte, a u dvorištu stvoriti pravu mediteransku atmosferu.

Bijeli luk

Pomješajte sok izgnječenog bijelog luka s pet puta većom količinom vode i taj rastvor sipajte u bočicu s raspršivačem. Prije upotrebe dobro ga promućkajte. Lagano poprskajte izložene dijelove tela i bićete zaštićeni od uboda komaraca pet ili šest sati.

Cvijet nevena

Ukoliko odlučite da dvorište ukrasite cvijetovima nevena, na taj način nećete dobiti samo ljepše okruženje već i odličnu zaštitu protiv komaraca. Neven ispušta miris koji ih odbija, a isto tako je neugodan i drugim letećim napastima. Također, kremom od nevena može umiriti kožu nakon uboda insekata.


Izdvojeno

Reci što misliš!