SiB Plus / Samo domaće

Recept za ''Osječku krempitu'' iz slaste u Sunčanoj

Recept za ''Osječku krempitu'' iz slaste u Sunčanoj

Priča o osječkoj umirovljenici koja je otvorila vlastitu slastičarnicu nakon što se umirovila i uz to i zaposlila nekoliko nezaposlenih osoba, razveselila je mnoge i dala im nadu u bolju budućnost, a sad vam donosimo recept za "Osječku krempitu".

PROČITAJTE: Osječanka otišla u mirovinu pa otvorila slastičarnu i zaposlila četiri nezaposlene žene

[important title=]Sastojci:

2,5 litre mlijeka
12 jaja
45 dag oštrog brašna
50 dag šećera
2 dl hladne vode
vanilin šećer
1 lisnato tijesto

Priprema:

Staviti kuhati 2,5 l mlijeka na laganoj vatri. 12 žumanjaka izraditi s 25 dag šećera i dodati žlicu vanilinog šećera (može i dvije). Dodati 2 dl hladne vode i u to umiješati 45 dag oštrog brašna. Prije ukuhavanja u vruće mlijeko, smjesu od žumanjaka još malo razraditi s vrućim mlijekom i ukuhati u mlijeko koje se kuha. 5 minuta kuhati pazeći da ne zagori i povući sastrane. Istući bjelanjke s 25 dag šećera. Bjelanjke zatim umutiti u kuhano mlijeko s žumanjcima i izliti na koru. Ostaviti da se ohladi. Kad je ohlađeno staviti drugu koru ili šlag.[/important]

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Dobar tek želi vam SiB.hr

Izvor: Dobro jutro Hrvatska, HRT

Pogledajte i prilog RTL-a:

   


Izdvojeno

Reci što misliš!