Vrijeme je za pripremu zimnice - nema bolje od domaće rajčice
Čim su sazreli prvi plodovi u slavonskim vrtovima, počelo se s pripremom zimnice. Sve što se uzgajalo u nastavku godine može se pojesti, a i uštede su prilične. Ovih se dana ukuhava rajčica. Istražili smo na kakve se sve načine može sačuvati i pripremiti.
Od ranoga jutra puši se u ljetnoj kuhinji Bošnjakovih u Branjinu Vrhu. Kuha se sok od rajčice.
"Dosad smo napravili ukuhanu rajčicu, napitak od rajčice, paštetu od rajčice, pekmez od rajčice i suhu rajčicu, a bit će tu i šalša s raznim okusima", kaže Ljubica Bošnjak iz Branjina Vrha
Sadržaj se nastavlja...
Upravo se čita
-
U igri Joker igrač iz Osijeka osvojio je 6000 eura
-
Otežan je promet na zapadnoj obilaznici zbog prometne nesreće
-
Analitičari tvrde kako ponuda Mađara nema veze s biznisom, nego s politikom
Opširnije u prilogu RTL televizije:
SiB.hr
Izdvojeno
-
Ukupno je u Hrvatskoj 399 lokacija s kamerama, a u Slavoniji i Baranji je njih 79
-
Bez obzira na poskupljenje općenitih životnih troškova, studenti u Osijeku imaju privilegiju relativno stabilnih cijena najma stanova
-
Olga ne planira napustiti Osijek, a u Ukrajinu odlazi samo u okviru posjeta rodbini i prijateljima
-
Reci što misliš!