Znate li zašto sve crkve u Osijeku svaki petak u 11 sati zvone kao da je podne?
Toga je dana u 11 sati, pred vojskom Eugena Savojskog, grad napustio posljednji turski vojnik, trčeći prema Vukovaru, nakon čega su zazvonila sva crkvena zvona povodom obilježavanja dugoočekivanog oslobođenja
Ovaj recept za sarmu iz jugoslavenske kuharice star 40 godina morate probati
Sarma je omiljeno jelo mnogima od nas, bez nje ne prolazi gotovo niti jedna proslava, a sa stola brzo nestaje
''Studentski'' grah: Kako pripremiti ovo tradicionalno jelo u samo 20 minuta
Budući da je posebno studentima sve teže zbog poskupljenja svih namirnica, ovdje je riječ o jednom jeftinom i brzom receptu za jelo koje je još i iznimno zdravo
Ovo je 14 razloga zašto je slanina dobra za vas i zašto bi ju trebali jesti češće i više
Bjelančevine su ključni sastojak zdrave prehrane, a srećom slanina je puna bjelančevina
Dvorac Mačkamama: Osječka vila s fascinantnom prošlošću i još fascinantnijom vlasnicom
Budući da se Osijek u to vrijeme krenuo urbanizirati, odnosno Gradska je uprava odlučila krenuti širiti grad na tom dijelu, 1922. godine Paulina odlučila je srušiti većinu te pustare iliti ''majura'' na raskrižju Drinske ulice i Vinkovačke ceste te tamo izgraditi jednokatnu ladanjsku vilu s dvorištem
Brza i učinkovita rješenja protiv kašlja: Donosimo najbolje narodne recepte na jednom mjestu
Riječ je o pripravcima koji se spravljaju u svega nekoliko minuta te s namirnicama koje već imate kod kuće i svakodnevno koristite
Crveni fićo: Simbol zajedništva, otpora i ljubavi prema Osijeku i domovini
U nadi da će se kolona zaustaviti, namjerno je parkirao svoje maleno vozilo ispred prvog tenka T-55, a potom izašao iz njega i suprotstavio se okupatorima kao David Golijatu
Dijetetičarka upozorava: "Slaninu nikad ne biste trebali pripremati na ovaj način"
Anica je posljednja spaljena osječka vještica, živjela je tijekom 18. stoljeća u Čepinu
''Uslijed izvedenih 'dokaza' zaključeno je da je optužena nanijela štetu ljudima u oholoj vještini i vražjim bacanjem uroka, što zahtijeva da bude živa spaljena''
Isprobajte ove smoothije za jačanje imuniteta i izbjegnite prehladu
Postoje razne kombinacije sastojaka od kojih se mogu napraviti smoothiji, a mi smo izdvojili upravo one koje štite od nadolazećih sezonskih infekcija
Jeste li čuli za 'sindrom pržene riže'? Može biti kobno ako to pojedete
'Sindrom pržene riže' je vrsta trovanja hranom povezana s nepropisnim skladištenjem ili podgrijavanjem riže
Obična svinjska gripa 1943.: Ovako je NDH rješavao taj problem
Nažalost, za afričku svinjsku kugu cjepivo ne postoji i niti jedna zemlja nakon pojave ove bolesti istu nije uspjela iskorijeniti
Znate li koliko dugo smijete držati meso u zamrzivaču? Dobro pripazite
Pileća i pureća prsa, batake, karabatake i krilca, trebalo bi ih iskoristiti u roku od devet mjeseci
Volite kesten pire? Napravite ga sami bez puno napora i uživajte u njegovom bogatom i kremastom okusu
Ovaj jednostavan recept za kesten pire omogućit će vam da uživate u mirisu i okusu jeseni iz udobnosti vlastitog doma
Znate li koliko alkohol dugo ostaje u vašem organizmu? Mogli bi se šokirati
Ponekad vam se čini da mamurluk traje dva dana, a nekad se probudite s osjećajem da niste pili. Međutim, ni jedno ni drugo nije pravi pokazatelj koliko je zapravo alkohola u vašem organizmu
Kako napraviti domaći džem od smokava s nekoliko sastojaka i za manje od sat vremena?
S obzirom na bogatstvo sastojaka, ovaj će džem svakako obogatiti vašu prehranu
Jesenska zimnica baš po vašem ukusu: Donosimo recept za savršen domaći ajvar
Postoje različiti načini njegove pripreme, no mi smo pronašli upravo onaj tradicionalni koji ne zahtijeva mnogo vremena
10 zanimljivih načina na koje možete iskoristiti ljuske od jaja
Ljuske jaja više su od samo nusproizvoda pri pripremi jela