Promo / Turizam

Papuk - turistički hit na kontinentu

Papuk - turistički hit na kontinentu

Papuk, najljepša planina Slavonije, ponikla iz pitomih nizina, svojom veličanstvenošću, bioraznolikošću i bogatstvom desetljećima mami planinare, rekreativce i izletnike u svoje zelene smirujuće skute.

Geološka raznolikost te bogata kulturno-povijesna baština Papuk čine posebnim, očaravajućim. U prilog tome govori i činjenica da Park prirode Papuk u prva tri mjeseca ove godine bilježi rekordan rast od čak 311 % više posjetitelja u odnosu na isto razdoblje u 2018. godini. Usporedbom statističkih podataka, s 2023 posjetitelja u 2018. godini, na kraju ožujka 2019. godine napravljen je značajni porast na 6310 posjetitelja.

Moramo napomenuti da navedene brojke uključuju samo posjetitelje koji su platili ulaznicu u Park šumu Jankovac, dok je ukupan broj posjetitelja Parka prirode Papuk višestruko veći.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Idealnu kombinaciju gustih stabala, bistrih izvora i neodoljivog slapa Skakavac možete pronaći na biseru Papučkog gorja koje je od davnina omiljeno izletničko odredište kao i odredište svih putnika željnih iskonskog mira i tišine.

Naravno, riječ je o Park šumi Jankovac, najposjećenijem lokalitetu Parka prirode Papuk koji još uvijek ostaje najjači turistički adut . Treba istaknuti da se ovdje nalazi i Poučna staza grofa Jankovića koja je 2006. godine dobila nagradu Zeleni cvijet Hrvatske turističke zajednice.

Kontinuirani rast broja posjetitelja rezultat je permanentnog ulaganja u uređenje infrastrukture, opremanje i sadržajno obogaćivanje turističke ponude u Parku. Prije svega tu mislimo na projekt Geopriče UNESCO geoparka iz kojeg je financirana rekonstrukcija ceste od Slatinskog Drenovca prema Jankovcu te se nastavlja sve do granice Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije. U ovom trenutku dionica do Park šume Jankovac u potpunosti je asfaltirana, a ovih dana se nastavljaju radovi na ostatku duljine dionice.

Vrijednost radova je 19.312.466 kuna, koje realiziramo u suradnji sa Županijskom upravom za ceste Virovitičko – podravske županije. Krajem prošle godine makadamski put iz smjera Slatinskog Drenovca do Jankovca je postao prošlost, a to se, kao što možemo vidjeti iz priloženih brojki, pozitivno odrazilo na porast broja posjetitelja. Radovi su u punom jeku, ukupna duljina ceste koja će se asfaltirati je 9,1 kilometara, završetak se planira u svibnju, a upravo je završeno asfaltiranje ceste od mosta na Jankovcu do parkirališta.

Time će se ispuniti obostrana dugogodišnja želja JU Parka prirode Papuk i mnogobrojnih izletnika koji će nesmetano moći dolaziti i uživati u prirodi i ljepotama koje Park šuma Jankovac pruža. -izjavio je Alen Jurenac, ravnatelj Parka.

Projekt Geopriče UNESCO geoparka obuhvaća ulaganje na nekoliko lokacija koje su tematski povezane u jednu cjelinu. U tijeku je izgradnja Geo – info centra Voćin, adaptacija i opremanje dvorana u Kući Panonskog mora u Velikoj, montiranje elemenata Adrenalinskog parka Duboka te izrada, nadogradnja i opremanje ukupno 6 vidikovaca. Uz to, planirana je i izrada studije upravljanja posjetiteljima te izgradnja kapaciteta vezanih uz sigurnost posjetitelja.

- Vjerujemo da će se provođenjem navedenih aktivnosti iz projekta značajno poboljšati i unaprijediti posjetiteljska infrasturktura, obogatiti kvaliteta i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja.

Zadovoljni smo višegodišnjim trendom rasta broja posjetitelja - on je potvrda da i kontinentalne destinacije koje nisu u centru medijske pozornosti mogu imati vrlo dobru posjećenost ako su sadržaji zanimljivi posjetiteljima, kažu u Parku.

Dođite i otkrijte čaroliju nadohvat ruke.

   


Izdvojeno

Reci što misliš!