Promo / Predstavljamo-Sport

PREDSTAVLJAMO: Canicross Osijek - druženje, zajedničko trčanje čovjeka i psa

PREDSTAVLJAMO: Canicross Osijek - druženje, zajedničko trčanje čovjeka i psa

Cilj stranice Canicross Croatia je popularizacija canicross sporta u Hrvatskoj te pružanje informacija vezanih uz canicross utrke. U suradnji s osnivačicama, Matejom Tuščić i Irenom Smojver, došli smo na ideju proširiti taj sport na područje Slavonije te je osnovan Canicross Osijek.

Canicross Osijek pokušava spojiti sve ljubitelje canicrossa u našem gradu, od druženja, zajedničkog trčanja do bilo kojeg oblika upita ili pomoći vezano uz canicross.

Canicross je sportska disciplina u kojem čovjek i pas trče zajedno, neprestano povezani pomoću bungee užeta. Na natjecanjima je glavno pravilo da pas u ciljnu razinu mora ući prije čovjeka. Benefiti ovog sporta su mnogostruki – pas i čovjek se povezuju i rekreiraju, a trčanje pozitivno utječe na psihofizičko stanje psa.

"Glavni cilj nam je oformiti grupu ljubitelja canicrossa koji bi se nalazili na tjednoj razini te trenirali i družili se. Voljeli bismo u bliskoj budućnosti vidjeti dovoljno velik odaziv ljudi kako bismo mogli pomoći psima u azilu. Trkači koji nemaju vlastitog psa, a imaju želju sudjelovati, mogli bi istrčati pse iz azila te na taj način dati im ljubav i aktivnost koju zaslužuju. To bi ujedno bila i socijalizacija za buduća udomavljanja.

U zadnje vrijeme canicross se počeo širiti velikom brzinom te smo odlučili uvesti redovne treninge za sve generacije ljudi. Okupljamo se svake nedjelje ispred pješačkog mosta u 10 sati. Veličina psa nije bitna, niti kondicija, bitna je volja i ljubav prema životinjama. Trenutno trčimo staze dužine 3 kilometra. Dođite i posjetite nas, a vaši kućni ljubimci biti će i više nego sretni," kažu Canicross.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

canicross
 
Iduće canicross natjecanje “Neptun trail” održat će se 9.2.2019. u Osijeku, u organizaciji udruge Žuti Šešir.
Facebook event

"Nadamo se što većem odazivu u canicross kategoriji. Cilj nije pobijediti nego sudjelovati, a najveća pobjeda je vidjeti vašeg psa sretnog. Tako da nam se pridužite neovisno o tome šećete li ili trčite. Ukoliko imate psa i volite trčati - što čekate? Canicross je savršen spoj sporta i ljubavi prema psima te kada jednom probate, s nestrpljenjem ćete brojati dane do sljedećeg treninga," zaključuju u Cavicross.

  


Izdvojeno

Reci što misliš!