Promo / Ostalo-predstavljamo

Qatar Airways uveo egzotična odredišta u Maleziji

Qatar Airways uveo egzotična odredišta u Maleziji

Malezija je jedna od najzanimljivijih i najljepših država Azije - sjecište različitih kultura, mjesto gdje se međusobno isprepliću kineske pagode, hinduistički hramovi i malezijske džamije.

Ova šarmantna zemlja sastoji se od dva dijela – za poluotočni, zapadni dio karakteristični su veliki gradovi, monumentalna arhitektura, beskrajne plantaže čajeva i rajski otoci s prelijepim koraljnim grebenima  i kornjačama te su kao stvoreni za istinsko uživanje, dok je pak istočni dio Borneo idealno mjesto za istinske avanturiste, sa svojim nepreglednim džunglama, tropskim kišnim šumama, brojnim orangutanima i plemenskim stanovništvom. Malezijci su poznati kao izrazito gostoljubiv i simpatičan narod, uvijek nasmijan i spreman pomoći. Iznimno cijene i vole svoju kuhinju (gastronomiju), čija šarolikost i raznovrsnost potječe od multietničkog sastava Malezije, kojeg u najvećoj mjeri čine Malezijci, Indijci, Kinezi i autohtono stanovništvo Borneo, ali i brojne druge nacionalnosti. Multikulturalnost zemlje utjecala je nevjerojatnim bogatstvom začina prilikom pripreme jela, posebice kuminom, korijanderom, kurkumom, čilijem, anisom, đumbirom, cimetom i limunskom travom, a tu su još i nezamjenjivi kokos i palma.

kuala

Glavni grad, moderni i egzotični Kuala Lumpur, savršen je spoj zadivljujuće arhitekture, ogromnih čeličnih nebodera (svojevrsni zaštitni znak grada popularni su Petronas tornjevi – najviši tornjevi blizanci na svijetu), starih kupola, živopisne noćne tržnice u Petaling ulici, bujnih parkova i pulsirajućeg noćnog života. Nedaleko od prijestolnice, nalaze se poznate Batu pećine – hinduističko svetište koje privlači tisuće vjernika i turista. Glavna atrakcija spektakularna je statua božanstva Hindu, koja se nalazi na samom ulazu. Kako bi se došlo do glavnog hrama, potrebno je popeti se uz ukupno 277 stepenica, uz neodoljive majmunčiće koji prave društvo na putu do hrama. Stijene su stare nevjerojatnih 400 milijuna godina, a njihove špilje izdižu se gotovo sto metara iznad zemlje.

Penang1

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Malezija je poznata i po svojim mnogobrojnim otocima, točnije njih preko 800. Jedan od najpopularnijih otoka svakako je Penang - prijestolnica malezijske gastronomije i jedna od najvažnijih svjetskih destinacija street fooda. Idealan je za sve istinske foodije, ali i radoznale duše željne sjajnog provoda. Penang je mjesto gdje planine susreću ocean te Kina Indiju, uz sveobuhvatno prožimanje zapada i britanske kulture. Još jedna zanimljivost jest da jedan od najpopularnijih svjetskih dizajnera cipela, miljenik žena Jimmy Choo, dolazi upravo iz Penanga. Njemu u čast postavljena je ulična instalacija, koja se nalazi na mjestu gdje je učio zanat. Smještaj u Penangu obiluje prelijepim resortima, od kojih se posebice ističe Shangri – La – vodeća skupina luksuznih hotela u Aziji. Shangri – La Resorts nudi svojim klijentima opuštajuće i relaksirajuće odmore, podjednako prikladne za parove i obitelji s djecom.

hrana

Ove egzotične i daleke destinacije nikad nisu bile bliže, zahvaljujući Qatar Airwaysu, koji je u svoju neprestano rastuću mrežu odredišta u Maleziji, uz postojeći Kuala Lumpur, odnedavno uveo Penang. Qatar Airways je u protekloj godini otvorio brojna nova odredišta, a uz Penang se još izdvajaju Chiang Mai i Pattaya na Tajlandu i Canberra u Australiji. U 2018. nastavlja širiti svoju mrežu odredišta dodajući u nju, među ostalima, i Langkawi u Maleziji i Da Nang u Vijetnamu. Qatar Airways nacionalni je prijevoznik Katara i jedan od najbrže rastućih prijevoznika, a posjeduje jednu od najmlađih zrakoplovnih flota na svijetu s kojom danas leti u više od 150 odredišta na svih šest kontinenata. Dobitnik je brojnih međunarodnih nagrada za kvalitetu i izvrsnost, a prema Skytrax izboru 2017. (vodeći globalni sustav ocjenjivanja zrakoplovnih kompanija koji klasificira zrakoplovne tvrtke prema kvaliteti) proglašen najboljom zrakoplovnom kompanijom na svijetu.

Shangri La Rasa Wing Pool

Qatar Airways odnedavno je uveo još jedan novitet pod nazivom + Qatar. Njime je omogućeno svim putnicima, koji se nalaze u tranzitu u jednoj od najmodernijih i najboljih zračnih luka na svijetu i domu Qatar Airwaysa – Hamad International Airport, boravak u nekom od mnogih internacionalnih hotela u Dohi, uz mogućnost dobivanja besplatne vize koja vrijedi za putnike iz 80 zemalja. Ovim programom putnici imaju priliku uživati u ljepotama glavnog grada Katara, od kojih se posebno ističu poznati Muzej islamske umjetnosti, žila kucavica grada - živopisna tržnica Souq Waqif, poznata po začinima, parfemima i svili, zatim jedinstveno krstarenje Arapskim zaljevom u tradicionalnim katarskim jedrenjacima te avanturistički izlet u katarsku pustinju i uzbudljiva vožnja po valovitim pustinjskim dinama.

Putovanja su jedina stvar koju kupujete, a čini vas bogatijim. Istražite daleke svjetske destinacije sa stilom, uz pomoć Qatar Airwaysa, koji će vas ostaviti bez daha svojom besprijekornom i vrhunskom uslugom.

SiB.hr
FOTO: Promo


Izdvojeno

Reci što misliš!