Promo / Klubovi i udruge

Centar Gea: Upis u nove grupe Yoge i Zumba Toninga, nagradna igra

Centar Gea: Upis u nove grupe Yoge i Zumba Toninga, nagradna igra

Siječanj se bliži svome kraju - nekome već, a nekome tek. Neki su okrenuli novu stranicu i ustrajali u svojim novogodišnjim odlukama, dok su drugi snažno zamahnuli, a zatim opet odustali. Dobra je vijest kako nikada nije kasno za početak, donošenje novih ili dodatih odluka, korigiranje loših obrazaca i stvaranje kvalitetnijeg života. U mjesecu ljubavi, karnevala i mačaka, Centar kulture tijela Gea, Šamačka 11, ponovno donosi neka iznenađenja i novitete, pružajući Osječankama dodatne dimenzije za kvalitetan rad na svome tijelu, ljepoti i zdravlju.

U Geinim dvoranama u veljači kreću dva nova programa, kao odgovor na povratne informacije, potrebe i želje zadovoljnih vježbačica.

Yoga Roll & Flow

Uz početničku Balance Up Yogu i naprednu Metabolic Yogu, u ponudu smo uvrstili i Yogu Roll & Flow, koja se intenzitetom nalazi između dvije prethodne, a osim yoga vježbi i ntenziteta srednjega stupnja, pruža dodatnu dimenziju rada na svome tijelu, ublažavanju bolova, poboljšnju pokretljivosti i opuštanju. Yoga R&F u prvom dijelu sata donosi vitalizirajuće Yoga vježbe, a u drugom nešto sasvim novo – samomasažu lopticama, koja dodatno utječe na pokretjivost i vitalnost fascije.

Fascija je čvrsto vezivno tkivo koje povezuje organe sa rebrima, mišićima i sve kosti jedne s drugima. Tvori unutrašnjost za balansiranje stresa i tako čini mobilnu, fleksibilnu i elastičnu jedinicu ljudskoga tijela. U idealnom stanju fascija će biti glatka, mekana i klizat će lagano dozvoljavajući vam da se pokrenete i istežete u punoj dužini u svakom smjeru i svaki put će se vratiti u normalno stanje. Nažalost, u puno slučajeva fascija ne zadržava optimalnu fleksibilnost, oblik i teksturu. Zbog ozljeda, operacija, kroničnog emocionalnog i psihičkog stresa, manjka fizičke aktivnosti i istezanja, automatiziranog obrasca pokreta i loše posture tijela, fascija postaje kruta i bolna, a kako krvne žile i živci prolaze kroz nju, teško se opskrbljuje hranjivim tvarima i kisikom.
Koristeći loptice, sami određujemo ritam, jačinu pritiska te mjesto masaže. Takva masaža obnavlja, osvježava te u isto vrijeme otpušta nakupljeni stres, poboljšava cirkulaciju te cjelokupnu hidrataciju tkiva. Samomasažom otkrivamo vlastitu anatomiju te na taj način ciljanim masiranjem možemo umanjiti bolove i napetost, poboljšati propriocepciju te funkcionalnost i izvođenje pokreta.

Zbog velikog interesa za egzotične sate Zumba Toninga, u Gei pokreću još jednu grupu i ove zanimljive i dinamične plesne vrste rekreativnoga vježbanja.

Zumba Toning karakterizira jednako party-ozračje kao i ostale sate Zumbe, no priključite li se Zumba Toningu dodatno ćete oblikovati i učvrstiti te svjesno aktivirati mišiće, potrošiti dodatne kalorije i doživjeti nešto sasvim novo! Zumba Toning zaraznim latino ritmovima i jednostavnim koreografijama dodaje pokrete malim Zumba-bučicama, kako bi se tijelo još intenzivnije aktiviralo, oblikovalo, uznojilo i pokrenulo, a njihov zvečavo-šuškajući zvuk dodatno doprinosi zabavi i jedinstvenom iskustvu ovoga programa. Svaki sat Zumbe je party, a Zumba Toning pokrenut će vas na sasvim novi, hipnotizirajući i nezaboravan način!

[important title=NAGRADNA IGRA]Dodatne informacije o programima i teminima možete naći na http://centargea.com/ te na https://www.facebook.com/geacentar.kulturetijela/

Gea poklanja po jednu članarinu za oba nova programa – Zumba Toning i Yoga Roll & Flow, a sudjelovati možete tako da u komentar upišete Želim vježbati u Centru kulture tijela Gea.

DOBITNICE:
Valerija Kepčija - Zumba Toning
Klara Lukic - Yoga Roll & Flow[/important]

  

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!