Promo / Gospodarstvo

Bile su legice dana, a danas svojim dizajnom osvajaju New York

Bile su legice dana, a danas svojim dizajnom osvajaju New York

Nakon što su diplomirale na Pravnom fakultetu u Osijeku, Marija i Ivana Ćurić, odlučile su se na jednogodišnje putovanje Amerikom. Nekoliko mjeseci kasnije, shvatile da su kako im je New York dao neki nevidljivi izazov i “cilj” koji mnogi koji dođu dobiju.

"Puno ljudi misli ako su došli u NY da je to to, sad će uspjeh past s neba, no to je daleko od istine. Sestra i ja smo shvatile, vrlo rano, da je jedini način dolaska do uspjeha u bilo čemu rad, rad i samo rad. Sanjariti o uspjehu i da ćeš jednog dana biti na “Oprah Show” je doslovno budalasto razmišljanje, jer tko ne radi i ne kuca na vrata, neće nikad nigdje dospjeti. Shvativši tu “tajnu” sestra i ja smo odmah krenule sa poslovima u modi. Od stažiranja i odlaska s jednog na drugi posao u modnim korporacijama te  modeliranja, stvorile smo važne poslovne konekcije sa utjecajnim ljudima. Imale smo po 3-4 posla, osim mode, učile smo djecu hrvatski, čuvale djecu za vrijeme studija (magisterija i mode)'', kažu sestre.

Marija, inače po struci diplomirani pravnik, odlučila je upisati jedan od najprestižnijih modnih fakulteta u svijetu “The New School of Design-Parson'' i diplomirala s izvrsnim uspjehom. Inače velika ljubiteljica svega prirodnog, počela je pokazivat velik interes za denim stil i načine s kojima bi mogla ujedinit modu i okoliš.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

''Na satu “Textila” odlučila sam napraviti prezentaciju kako se denim može reciklirat i usput spasit okoliš. Profesorici se prezentacija toliko svidjela da me odmah povezala s  malom kompanijom gdje je Marija kreirala nekoliko denim dizajna koji su se prodavali u prestižnom Lancu The Saks on the Fifth avenue te su ju nosile zvijezde kao što su Gwen Stefani, Jessica Alba i Blake Lively'', kaže nam Ivana.

Serena jakna

Osim sto je radila za velike korporacije kao sto su Anna Sui i Diane Von Furstenberg, ideja o denimu nije prolazila te su obje odlučile otvorit svoju modnu liniju i vidjeti kako će posao ići. Prvo što je Marija oslikala bile su borosane iz Borova koje su bile pravi hit pa su ih zaustavljali na svakom uglu s pitanjem “gdje ste ih kupile”.

Ivana, također pravnica po struci, nastavila je karijeru baš kao i njezin otac i velik uzor Ilija Ćurić te je magistrirala na Jeshiva University s diplomom o Intelektualnom vlašnistvu gdje je uzimala satove povezane za modu kao sto je “Autorsko pravo” “Pravo vlasništva” “Modno pravo”  i slično, a uvijek je na pameti bila ideja kreativnost te ljubav za pravom i kako to dvoje ujediniti u jedno. Tada se “rodila” Curic&Curic kompanija s Eco-Prijateljskom linijom i do sada su jako zadovoljne kako se sve razvija.

''Velika podrška su nam oba roditelja, a našu majku Miru, nazivamo kreativnim savjetnikom jer njezina modna osvještenost i unikatni stil daje nam veliku inspiraciju za žene preko pedeset koje još uvijek žele izgledat ukusno, zgodno s dodirom šika'', kažu sestre.

Do sada su imale brojne klijente, a među slavnima i poznatima su Mena Suvari koja obožava David Bowiea i Marija je oslikala jaknu s njegovim likom. Serena Williams je naručila jaknu za sebe i svoju kćer Olympiju. Maria Menounos i Brie Bella, WWE hrvačice, su samo neke od njihovih klijenata.

''Jedna od najdražih nam je Kelly Bensimon, bivši svjetski model i reality zvijezda koju se može vidjet na The Real Housewives of the New York City, a koja je osim kratkih hlačica, naručila i dugačke rifle. S Kelly smo odlučile proširit suradnju te možda uskoro izbacit “Capsule Collection”. Od naših zvijezda, darovale smo oslikanu jaknu Lani Jurčević koja je bila jako zadovoljna jaknom. Tajči Cameron nam je bliska prijateljica i ona podržava i nosi naš denim.

Jedna od najdražih suradnji bila je sa hrvatskim dizajnerom Maesto Sylvio Kovačić sa sjedištem u NY kad su Marija i Sylvio kolaborirali za fashion show u Nashville-u gdje je Sylvio izlagao svoju kolekciju, a Marija je ručno oslikala par unikatnih odjevnih predmeta koje je Sylvio dizajnirao. Poznata blogerica Lola Garcia “What Lola Likes” i šogorica od blizanki Nicole and Brie Bella (WWE hrvacica) ima “Mommy and Me” matching jacket sa svojom kćerkom Vivienne'', kaže ponosna Ivana.

image6

Jedna od zanimljivosti je kako su sestre i redovite gošće na NY Fashion Weeku gdje su upoznale velike zvijezde poput Gigi i Bella Hadid, koje su im jako drage. Još jedna zanimljivost je kako su obje dobile ponudu da budu sastavni dio Reality TV showa vezanog uz blizance, ali su od te suradnje ipak odustale.

Za kraj, djevojke, koje su bile jedne od prvih legica dana na našem portalu, poslale su i poruku svim mladima: ''Snovi su samo za sanjanje te se snovi jedino ostvaruju uz velik i kontinuiran rad, gdje god živio, bila to Amerika, Njemačka ili Hrvatska. Niti jedna zemlja svijeta ne nudi uspjeh besplatno pa tako ni Amerika. Mladi samo naprijed i ne odustajte od zamisli, izuma, pisanja ili bilo čega u što vjerujete.''

Njihov rad možete pratiti na:

www.curiconline
Instagram: @curicandcuric
Facebook

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!