Promo

promo

Otkrivamo: Kako postići odličan vid bez naočala?

Otkrivamo: Kako postići odličan vid bez naočala?

Tehnološki napredak u području medicine otvorio je brojne mogućnosti, a ovaj je pomak posebno vidljiv u oftalmologiji. Danas postoje razni načini za uklanjanje visoke dioptrije i postizanje dobrog vida bez nošenja naočala i kontaktnih leća.

Lasersko skidanje dioptrije je operacija koja je iz godine u godinu sve popularnija i do sada joj se podvrgnulo preko 60 milijuna ljudi širom svijeta. Traje manje od 10 minuta i bezbolna je, zahvaljujući lokalnoj kapljičnoj anesteziji. Učinak dobrog vida vidljiv je odmah nakon završetka operacije. Nakon tjedan dana, pacijent se može vratiti normalnim životnim aktivnostima i radu (ako radi u čistom okruženju), dok se teži fizički rad i sportske aktivnosti ne preporučuju 2-3 tjedna. Ova se operacija savjetuje osobama u dobi od 20 do 40-45 godina, sa stabilnom dioptrijom od -10.0 do +5.0 i astigmatizam do +/-5.0. Operaciji prethodi vrlo detaljan preoperativni pregled kako bi se utvrdilo da li je pacijent prikladan kandidat za operaciju. 
VIŠE INFORMACIJA

Ukoliko se na pregledu pokaže da niste kandidat za lasersko skidanje dioptrije zbog previsoke dioptrije ili tanke rožnice, iskusni kirurg predstavit će vam drugu vrstu operacije koja će vas osloboditi od dioptrije. Radi se o operaciji sa ugradnjom intraokularnih leća u prednju očnu sobicu, kojom se koriguju dioptrije od -23.5 do +12.0. Operacija traje 15-ak minuta, izvodi se pod lokalnom anestezijom (kapi) i pacijent nakon operacije odlazi kući.
VIŠE INFORMACIJA

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Za ljude u dobi od 40-45 godina koji više ne žele nositi naočale, operacija sa ugradnjom multifokalnih intraokularnih leća najbolje je rješenje. Ovom operacijom se uklanja dioptrija u samo 10-15 minuta i postiže dobar vid na svim udaljenostima, bez naočala ili uz njihovu minimalnu uporabu. Operacija se preporučuje osobama koje imaju mrenu i ne žele nositi naočale nakon operacije, ali i osobama koje nemaju mrenu, ali su u prezbiopskoj dobi i imaju naočale kako za blizinu, tako i za daljinu. Ugradnja ovih leća izvodi se na oba oka, minimalno invazivnom tehnikom, bez injekcija i šavova. Operacija je bezbolna i sprovodi se pod lokalnom anestezijom (kapi), također u uslovima jednodnevne kirurgije. Oporavak posle operacije je brz i ugodan, a nakon nekoliko dana pacijenti se vraćaju normalnim životnim aktivnostima, a nakon 3 tjedna i sportskim i težim fizičkim aktivnostima. 
VIŠE INFORMACIJA

Sve ove usluge već dugi niz godina vrlo uspješno pruža stručni tim od 10 oftalmologa s desetljećima iskustva u Centru za lasersku kirurgiju oka „Perfect Vision” u Subotici (Srbija). Kvalitetna usluga po povoljnim cijenama razlog je više zbog kojeg sve više Hrvata dolazi upravo u ovu kliniku kako bi riješli svoje probleme sa vidom. 


Izdvojeno

Reci što misliš!