Promo

6. i 7. rujna

Wine & Bike Tour Erdut 2019

Wine & Bike Tour Erdut 2019

Početkom berbi grožđa stiže nam Wine & Bike Tour Erdut, manifestacija koja već šest godina privlači sve veći broj posjetitelja u Erdutsko vinogorje, smješteno na međunarodnoj biciklističkoj ruti Dunav. Dionizijska je to manifestacija kojom slavimo vino, umjetnost, ljepotu druženja, multikulturalnost i zadnje dane ljeta na obalama Dunava.

Ovogodišnji program Wine & Bike-a održava se od 6. do 7. rujna, a posjetitelje već tradicionalno očekuje bogati mozaik sastavljen od dramskog i glazbenog programa, biciklističko – vinske utrke, vođenih vinskih degustacija i dana otvorenih podruma Erdutskog vinogorja.

DRAMSKI PROGRAM

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Manifestaciju u petak, 6. rujna, otvara kabaretska predstava „Adam i ona“. Glazbeno-poetski kabare „Adam i ona“ rođen je kao svojevrsni nastavak popularne kabaretske predstave „Noćas ću...“ koja se je izvodila u prostoru Gradske kavane na Trgu bana Jelačića u Zagrebu od 2002. godine s ciljem oživljavanja kabaretske scene po uzoru na slične programe koji su živjeli do kraja osamdesetih godina prošlog stoljeća u našoj metropoli. Glumac Adam Končić i pijanist Oliver Belošević isprepliću pjevani i recitirani stih, uvijek popraćen klavirskom pratnjom, sa spontanim razgovorom i šalom s publikom, ostvarujući tako interaktivnu kabaretsku predstavu. Popularne šansone i kabaretski kupleti nastali početkom prošlog stoljeća vračaju duh starogradski dug, a ljubavna poezija (Krznarić, Kišević, Simonov, Brooks...) uz ružu na dar odaje posvetu ljepšem spolu.

DAN OTVORENIH PODRUMA I UTRKA PO VINOGRADIMA

Dan otvorenih podruma Erdutskog vinogorja održat će se u subotu, a tom prilikom moguće je posjetiti vinarije Erdutskog vinogorja. Ujutro istog dana, 7. rujna, počinje već tradicionalno zabavna vinsko-biciklistička utrka u kojoj je glavni cilj stići što prije sa što većim brojem zatvorenih butelja vina na cilj u vinariji Erdutskih vinograda d.d. gdje sudionike utrke čeka papreni zalogaj. Vozit će se ruta Aljmaš-Erdut, a sudionici utrke će uz pomoć karte tražiti sakriveno blago – vina Erdutskog vinogorja.

"ELVIS STANIĆ GROUP" - KONCERT U VINOGRADU S POGLEDOM NA DUNAV

Ovogodišnji Wine & Bike će u subotu, 7. rujna, s početkom u 20.30 sati, upotpuniti nastup jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group". Elvis Stanić je jedan od najboljih hrvatskih suvremenih jazz fusion gitarista, multiinstrumentalist i najnagrađivaniji jazz skladatelj novije generacije. Kao skladatelj, posebno je posvećen proučavanju, kako hrvatske, tako i svjetske tradicionalne glazbe, te je i na području tzv. World glazbe jedan od vodećih glazbenika u Hrvatskoj. Osnivač je jazz fusion skupine "Elvis Stanić Group", koja postaje jedna od najboljih jazz skupina u Hrvatskoj. "Elvis Stanić Group" spaja mediteransku melodioznost tradicionalne hrvatske glazbe s ritmovima latino izričaja i suvremenim jazz tendencijama. Zajedno snimaju tri albuma s originalnim skladbama koje osvajaju gotovo sve nacionalne glazbene i diskografske nagrade.

AKLEA NEON & DJ ON WINE SESSION

U okruženju vinarije posjetitelje očekuje i In Da Sofa lounge zona gdje užitak kušanja vina vinarija Erdutskog vinogorja dodatno začinjuje čaroban ambijent uz odličan nastup Aklee Neon i vrhunske DJ beatove.

Ulaz na program manifestacije je slobodan.

Organizator manifestacije je Općina Erdut, suorganizatori su Udruga vinara i vinogradara Erdut, PORC Erdut, Turistička zajednica Osječko-baranjske Županije, TZ Općine Erdut i Kreativna agencija Adverta.

Wine & Bike Tour Erdut 2019

6. – 7.9.2019.  

PROGRAM

6. rujna (petak)           

19.00 – 20.30   Predstava: Adam i ona, Adam Scena
Slobodan ulaz
Društveni dom Erdut, Josipa Krašteka bb (županijska cesta Aljmaš – Erdut)  

7. rujna (subota)        

10.00 – 12.00   Wine & Bike biciklističko-vinska utrka: ruta Aljmaš - Erdut
Natjecatelji će imati zadatak sakupljanja vinskih butelja na određenim lokacijama uz rutu.
Pobjednik utrke bit će sudionik koji je uspio sakupiti i donijeti najveći broj butelja u što kraćem vremenu. Svi sudionici osvajaju sakupljene butelje, dok pobjednik osvaja i dodatnu nagradu.
Sudjelovanje je besplatno, uz obveznu online prijavu putem poveznice: http://bit.ly/WineBikeTourErdut2019-Utrka

Broj sudionika je ograničen.

10.00 – 18.00   Dan otvorenih podruma
Vinarije Erdutskog vinogorja
http://vinskacesta.opcina-erdut.hr/

18.00 – 19.30   Vođena degustacija vina
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
*Uskoro informacije o prijavama

18.00 – 01.00  DJ ON WINE SESSION @In Da Sofa
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
20.00 – 20.30   Poezija u čaši
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
20.30 – 22.00   Koncert: "ELVIS STANIĆ GROUP"
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut
22.30 AKLEA NEON @In Da Sofa
Slobodan ulaz
Erdutski vinogradi d.d., Trg Branka Hercega 1, Erdut


Izdvojeno

Reci što misliš!