Lifestyle / Ostalo

ususret novom filmu

Vikend Ratova zvijezda na RTL-u

Vikend Ratova zvijezda na RTL-u

Ususret iščekivanom ostvarenju „Ratovi zvijezda: Uspon Skywalkera“, koji će se u kinima početi prikazivati 18. prosinca, RTL2 u subotu, 7. prosinca i nedjelju, 8. prosinca donosi obožavateljima kultnog serijala „Ratove zvijezda I: Fantomska prijetnja“ i „Ratove zvijezda II: „Klonovi napadaju“ te posebnu emisiju „Ratovi zvijezda: Najbolji trenuci“, ali i šest epizoda omiljene „Teorije velikog praska“, koje su povezane s obožavanim serijalom.

Pa tako u subotu, 7. prosinca od 18:05 sati RTL2 u specijalnoj emisiji prikazuje najbolje trenutke kultnog serijala „Ratova zvijezda“. U društvu posebnih gostiju gledamo deset najpamtljivih trenutaka iz šest kultnih nastavaka Georgea Lucasa, od utrke letjelica iz „Fantomske prijetnje“, borbe u areni na Geonosisu iz „Klonovi napadaju“ pa do kultnih scena borbi za Hoth i „šetača“ iz „Imperija uzvraća udarac“, bitke za Endor iz „Povratka jedia“ i nezaboravne završne borbe Dartha Vadera i Lukea Skywalkera svjetlosnim mačevima iz „Povratka jedia”.

Ova najveća fantastična epska saga svih vremena, koja se događa u dalekoj galaksiji, 16 godina od posljednjeg dijela dobila je nastavak 1999., koji gotovo nitko nije očekivao, a kojemu su se svi nadali. Bila  je to „Fantomska prijetnja”, tj. prequel „Ratova zvijezda – Nova nada",  koja nas u subotu, 7. prosinca od 20 sati vodi u događaje 32 godina prije prvog “Nova nada“, te je bio prvi od tri prequela. Ponovno u rukama autora, producenta i redatelja George Lucasa, priča je oživjela u rolama  velikih glumaca današnjice - Liama Neesona, Ewana McGregora, Natalie Portman. Kao što smo svi očekivali, u novom digitalnom vremenu i efektima ranije nedostupnim, film je veći,  grandiozniji, kako se obično kaže - vizualni spektakl, dotjeran do svake sitnice i akcijske scene uz savršene glumačke izvedbe, dok priča dobiva novu dimenziju, u filmu koji je Lucas želio da režiraju Robert Zemeckis ili Steven Spielberg, no obojica su ga uvjerili da bi on trebao oživjeti svoj bezvremenski klasik. 

Nakon filma gledatelje očekuje 6 epizoda „Teorije velikog praska“, koje su na neki način povezane s „Ratovima zvijezda“ pa će one zaokružiti specijalni dan za obožavatelje napopularnijeg ZF serijala svih vremena .

Kao što smo rekli, vikend je u znaku „Ratova zvijezda“ pa gledatelje i u nedjelju, 8. prosinca od 20 sati čeka „Ratovi zvijezda II: Klonovi“ , još jedan prequel koji se, naravno, nastavlja na događaje iz prvog dijela. Prihvaćen bolje od prošlog dijela gotovo u svim segmentima, od vizualnog doživljaja, kostimografije, efekata, akcijskih scena pa čak i glazbene podloge (John Williams), „Klonovi napadaju“ sagi je dao toliko potrebnu novu energiju. Iako je nastup Ewana McGregora kao Obi-Wan Kenobija puno uvjerljiviji, glavni potez George Lucas postigao je uvođenjem Haydena Christensena kao Anakina Skywalkera, mladog jedija, koji će kasnije postati Darth Wader i obgrliti mračnu stranu Sile, dok se drugi važan potez, koji će se lako povezati s “Imperija uzvraća udarac”, dogodio predstavljanjem vojske klonova. U svakom slučaju, “Klonovi napadaju” djeluje kao obavezni nastavak “Fantomske prijetnje”, nastavak koji upotpunjuje kultnu priču, borbu dobra i zla, tamne i svijetle strane Sile. Od glavnih likova iz prošlog dijela, Ewan McGregor i Natalie Portman ponavljaju svoje uloge, dok se po prvi put pojavljuju velika glumačka imena – Samuel L. Jackson i Christopher Lee. Naravno, posljednji dosezi u digitalnoj tehnologiji i produkcijskom dizajnu upotpunjuju doživljaj, a akcijska sekvenca – dvoboj svjetlosnim mačevima Yode protiv grofa Dooku – podsjetio nas je na kultnu borbu između Lukea Skywalkera i Dartha Wadera te nam potvrdio da se zaista radi o toliko voljenom, najvećem filmskom serijalu – „Ratovi zvijezda“.  

Izdvojeno

Category: 7737 - 7809

Reci što misliš!