Lifestyle / Ostalo

u dvorcu Prandau-Normann

Ni kiša nije omela treći Valpovo Craft Beer Festival

Ni kiša nije omela treći Valpovo Craft Beer Festival
Eva Bošković

Ambijentalno dvorište dvorca Prandau-Normann ugostilo je 11 istaknutih craft pivovara iz regije

U subotu, 28. rujna 2019. godine, valpovački dvorac Prandau-Normann u Valpovu još jednom je bio domaćin atraktivnog događaja – Valpovo Craft beer festivala vol. 3, događaja kojega je i unatoč kišnom vremenu posjetilo mnoštvo ljubitelja craft pivarstva i dobre zabave.

Ambijentalno dvorište dvorca Prandau-Normann ugostilo je 11 istaknutih craft pivovara iz regije i to iz Bjelovara, Zagreba, Vinkovaca, Našica, Županje, Daruvara, Osijeka, Čakovca te lokalnih pivara iz Ladimirevaca i Valpova koji su posjetiteljima priuštili nezaboravne, osebujne okuse svojih proizvoda.

Uz prigodnu gastro ponudu, ovogodišnji pivski festival obogaćen je i zanimljivim popratnim sadržajima kao što su brzopotezno ispijanje piva te prva valpovačka Craft pivska milja, atraktivna utrka u kojoj je cilj bio u što kraćem roku prijeći 1600 metara, odnosno 1 milju i popiti 4 vrste piva - jedno pivo na svakih 400 metara. Na utrku se prijavilo 11 natjecatelja a najbolja trojka nagrađena je peharima i prigodnim poklonima - 3. mjesto osvojio je Beranard Merčep, 2. mjesto pripalo je Damiru Markoti, dok se najbržim i najspretnijim pokazao Marijan Svalina! Utješnu nagradu i prigodne poklone osvojile su Željka Papić i Jasna Poljak-Rehlicki kao jedine pripadnice ljepšeg spola koje su sudjelovale u utrci.

U raznovrsnom glazbenom dijelu programa sudjelovali su Bikini Motel, Glazbeni Odgoj te legendarni i neponovljivi Edo Maajka.

Organizatori trećeg po redu Valpovo Craft beer festivala bili su Grad Valpovo, Turistička zajednica Grada Valpova, Ustanova za kulturne djelatnosti „Ante Evetović Miroljub“ Valpovo te Udruga Karašicka Republika.


Izdvojeno

Reci što misliš!