Lifestyle / Ostalo

nagradna igra

Poklanjamo vam kotizacije za Vinski maraton u Zmajevcu

Poklanjamo vam kotizacije za Vinski maraton u Zmajevcu
Davor Javorovic/PIXSELL

Približava se manifestacija Vinski-bor maraton u Zmajevcu, koja će se održati 27.-28.9.2019. godine. Poklanjamo vam 2x kotizaciju za Premium maraton u petak i 2x kotizaciju za Vinski maraton u subotu

Ove godine je došao red na 14. Vinski maraton i podosta noviteta i zanimljivosti. Naime, po prvi puta će se organizirati PREMIUM VINSKI MARATON.  

"Davne 2005. godine smo počeli s 40 natjecatelja, a 2018.godine smo oborili sve rekorde i imali respektabilnih 2500 maratonaca te više tisuća posjetitelja. Nadamo se da za koju godinu ćemo tako govoriti i o našem PREMIUM DAY-u. Petak je predviđen za ljude, koji ne vole gužvu i ljubitelji su intimnih druženja uz vrhunska vina. Naime, u petak će se točiti isključivo vina koja s nekog ocjenjivanja imaju najmanje 83 bodova ili ukoliko je u Rješenju o puštanju vina u promet naveden broj bodova (minimalno 80) zbog označavanja vina tradicionalnim izrazom KVALITETNO/VRHUNSKO VINO", kažu organizatori.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U kotizaciju će biti uključeni bonovi,  polo majica, festivalska čaša i katalog vina, gdje će maratonci moći upisati svoje ocjene i svatko tko dostavi katalog do organizatora na slikanje, dobit će prigodan mali poklon. Premium maraton će početi u 17:00 sati i trajat će do 22:00 sata (degustacija na bonove). Uz etno, bit će tu još i bogata gastro, kulturna, glazbena ponuda.

Program Vinskog maratona u subotu 28.09.2019. počinje već u 12:00 sati sa etno sajmom, međunarodnom smotrom folklora, te zabavnim dijelom prije samog STARTA. Svi prijavljeni kreću iz centra sela, međutim svi kreću na vinsku cestu boje kakve boje je  njihova čaša, majica, prvi bon. Napominjemo da svi će dobiti isti broj bonova i svi obilaze iste podrume, samo oko 800 maratonaca kreće na crvenu vinsku cestu, oko 800 na žutu i 800 na zelenu pa se rotiraju. Tokom maratona na vinskim cestama posjetitelje će zabavljati različiti glazbeni sastavi. Završetak Vinskog maratona je predviđen u 19:00 sati. Kao i svake godine maratonci će dobiti: redni broj, majicu, držač čaša s pečatom grada Zmajevca, čašu, mapu sa označenim podrumima i bonove za konzumaciju po 1dcl vina po podrumu.Naravno, svi posjetitelji su dobrodošli i mogu obići sve otvorene podrume i uživati u bogatoj etno i gastro ponudi. Cijene tih degustacija svi vinari odlučuju individualno.  U sklopu manifestacije je organiziran i sajam gdje će posjetitelji moći kupiti različite ručno izrađene suvenire, potrepštine.

Cilj Vinskog maratona je da posjetitelji upoznaju ovo malo mjesto baranjsko mjesto, običaje, turističku ponudu. Ova manifestacija je odlična i za promociju vinskih cesta a sad već i po mnogima doprinosi i gospodarskom razvoju Općine Kneževi Vinogradi i Osječko-baranjske županije.

Broj podruma i za petak i za subotu se još uvijek  povećava, pa možemo Vam obećati da broj bonova za petak neće biti ispod 14 a za subotu ispod 25.

Ulaz u surduke (vinske ceste) je besplatan, a kotizacija za Premium Vinski maraton je 180,00 kn,  za Vinski maraton 130,00 kn uz prethodnu rezervaciju, a na dan Maratona 140,00kn. Prijevoz autobusom je 40 kuna iz Osijeka, odnosno 50 kuna iz Belišća i Belog Manastira. Zbog ograničenog broja sudionika na Vinskom maratonu organizatori primaju  rezervacije na mail: [email protected] i  putem linka: https://forms.gle/wvp9E4jPVX87viXM6

NAGRADNA IGRA je završena

U suradnji s organizatorima poklanjamo vam 2x kotizacije za Premium maraton i 2x kotizaciju za Vinski maraton. Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare na dnu članka upisati svoje ime i prezime i Premium ili Vinski maraton, zavisno za koju nagradu se natječete. Dobitnike izvlačimo u ponedjeljak, 16. rujna.

DOBITNICE:
Maja Bakota - vinski maraton
Biserka Štimac - premium maraton


Izdvojeno

Reci što misliš!