Lifestyle / Ostalo

zaljubljenica u shabby chic

Romantična oaza u centru Osijeka pravi je hit: Danijela je hobi pretvorila u unosan posao

U vrt, ali i u istom stilu uređenu i unutrašnjost kuće, dolaze joj se fotografirati novovjenčani parovi

 U samom centru Osijeka u kućnom dvorištu nalazi se prava mala biljna oaza koje izgleda baš poput vrtova iz engleskih serija iz prošlog stoljeća. Radi se o ''shabby chic'' stilu koji ima milijune poklonika diljem svijeta, a u Osijeku ga je upriličila Nely i to na mjestu gdje je nekad bila zapuštena stara kuća.

"Ja želim u stvari vrt tipa engleskog cottagea. Da to bude našušureno s puno biljaka, gdje su ruže, gdje je taj nekakav romantični štih. Da to bude nekakav mali gradski dragulj", kaže Danijela 'Nely' Brkić Nikolić.

 Nježne duše, sanjari i romantičari u njenom će vrtu naći svoje mjesto - za druženje s prijateljima, čitanje ili objedovanje.

Nely je od svojeg hobija napravila i posao. U vrt, ali i u istom stilu uređenu i unutrašnjost kuće, dolaze joj se fotografirati novovjenčani parovi. Fotografiraju je za svjetski poznate modne časopise, a samu domaćicu danas angažiraju ugostitelji da uredi i njhove vrtove.

"Volim stare uporabne predmete koje nalazim svugdje, po selima, sajmovima. Prijatelji znaju što radim pa mi i oni daju."

A ne nedostaje i egzotike kao što je japanski javor, no također neke biljke Nely spašava od uništenja i uvenuća.

"Hortenziju staru preko 50 godina ja sam spasila pred bagerima."

Po toj biljci nazvala je i svoj blog koji je među 10 najpoznatijih svjetskih shabby chic blogova sa savjetima kako obraditi motive ovoga stila.

Ova vizionarka živi poznatu stara Konfucijevu izjavu: ''Pronađi posao koji voliš i nećeš morati raditi ni jednog dana svog života''.

Izdvojeno

Reci što misliš!