Lifestyle / Ostalo

zabava za sve

Ove subote čak tri događanja na osječkoj Kopiki!

Ove subote čak tri događanja na osječkoj Kopiki!
Dubravka Petric/PIXSELL

Osječanima ove subote kod Kopike zajamčen dobar provod u okviru tri glavna događaja: Sunset Run 2019, BikeOs i Gumiranje!

Čak tri događaja na jednoj lokaciji ovoga će vikenda zabaviti Osječane do ranojutarnjih sati! Riječ je o utrci Sunset Run Osijek, sada već tradicionalnom urbanom festivalu BikeOs i jednom novom atraktivnom događaju – Gumiranju.

Za ovaj bogati program pobrinuli su se Grad Osijek, Turistička zajednica grada Osijeka, Tržnica d.o.o. Osijek, PU Osječko-baranjska, Run4Fun, Osječka tvornica ideja i Zagrebačka banka, čiji su predstavnici na jučerašnjoj konferenciji za novinare najavili detalje programa uz njegove popratne sadržaje.

24. kolovoza Gumiranje - dođite na spuštanje luftićima Dravom u Osijeku

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Manifestacija donosi prvenstveno rekreativnu utrku osječkom promenadom u dužini od 7 i 14 km. Utrka je natjecateljskog karaktera; svaki će sudionik imati elektronski čip putem kojega će biti mjereno vrijeme. Osim toga je i humanitarna; dio prihoda ide za udrugu “Mogu” koja se bavi terapijskim jahanjem. Početak utrke planiran je za 19:14 sati s kupališta Kopike, a prijave su otvorene do srijede" izjavio je Zvonimir Vakanjac, predsjednik udruge Run4fun.

Istovremeno, poznati BikeOs festival okupit će rekreativce i ljubitelje omiljenog osječkog prijevoznog sredstava na dva kotača – bicikla.

"Tržnica Osijek u suradnji sa svojim partnerima: Gradom Osijekom, Turističkom zajednicom grada Osijeka i Policijskom upravom Osječko-baranjske županije, nastavlja dvogodišnju tradiciju sinergije, zdrave hrane, zdravog načina života i sporta. U ovome slučaju to je bicikliranje, a partneri će biti renomirane biciklističke kuće koje se bave prodajom bicikala te udruga Osijek 2010 i udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri. Sve će biti popraćeno biciklističkom olimpijadom koja se sastoji od četiri discipline te će najbolji sudionik kao nagradu osvojiti gradski bicikl. Jedna disciplina je poznavanje propisa koju organizira PU OBŽ, druga je poznavanje grada Osijeka koju organizira TZ grada Osijeka, treća je biciklistički servis, a zadnja disciplina vezana je za poligon kojega na biciklu s prikolicom u kojoj je zdrava ponuda tržnice Osijek treba proći najbrže i biti najspretniji", istaknuo je pomoćnik direktora tržnice Osijek, Alen Majić.

Program BikeOs planiran je od 18 sati, a u ovu zanimljivu priču objedinjavanja različitih događaja uključila se i Osječka tvornica ideja sa svojim vidom zabave koju su nazvali Gumiranje.

"U fokusu ove ideje je valorizacija lokalnih potencijala, u ovome trenutku to je rijeka Drava. Gumiranje objedinjuje dvije discipline, prva je bicikliranje do Udičarskog doma, a onda spuštanje na gumama nizvodno. Potporu ovome projektu pruža i javna ustanova Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije kroz projekt Amazon Of Europe Bike Trails, kojima je cilj valorizacija rijeke Drave kroz cikloturizam, što se podudara s našim ciljevima", objasnio je predsjednik Udruge, Davorin Jašinski.

U okviru programa Gumiranja, koji počinje od 14 sati, organizator je osigurao 50-ak guma i sigurnosnih prsluka, a ogroman interes građana potvrđuje nedostatak slobodnih mjesta.

Navedene događaje prepoznao je i Grad Osijek koji podržava ovakve ideje s ciljem obogaćivanja ponude.

"Prije otprilike šest mjeseci krenuli smo u razgovor s udrugom Run4Fun, Sunset Run, koja će se održati prvi puta u gradu Osijeku. Cilj nam je bio da s jedne strane napravimo jedan tematski BikeOs i da ga premjestimo s Trga slobode. S druge strane, u Osijeku se često tijekom jednoga dana odvijaju različite kulturne, sportske i ostale manifestacije koje međusobno nisu povezane, i na ovaj smo način htjeli stvoriti sinergiju udruga u međusobnoj komunikaciji kako bi iz takve suradnje proizašla jedna veća manifestacija", zaključio je zamjenik gradonačelnika Boris Piližota i pozvao sve da se aktivno uključe na neke od događanja.

Dodamo li ovim događajima i turistički razgled grada biciklima u organizaciji TZ grada Osijeka, kao i večernji koncert elektronske glazbe uz after party u Tvrđi – Osječani dobivaju programski raskošnu subotu zajamačene zabave do jutra. Pred nama je očigledno još jedan bogat i zanimljiv vikend kao uvertira u zadnji tjedan kolovoza kada nas očekuje i završna Osječka ljetna noć, ali i Osječko ljeto mladih – čime će se zaokružiti raznovrsno ljeto u Osijeku.


Izdvojeno

Reci što misliš!