Lifestyle / Ostalo

Udruga Pobjede: Bojkotirajte cirkus s životinjama

Udruga Pobjede: Bojkotirajte cirkus s životinjama

Na osječkoj lijevoj obali Drave protekli dana svoj šator podigao je cirkus Circo Colloseum, a danas su se na tu temu oglasili i iz osječke Udruge Pobjede. Naime, pozvali su oni na bojkot cirkusa, koji se kako kažu, reklamira kao cirkus s gmazovima, a što smatraju neetičkim, pa i protuzakonitim.

Prema njihovim informacijama, navedeni cirkus od Grada Osijeka ishodio je dozvolu za podizanje šatora, ali od nadležne Veterinarske inspekcije nije zatražio dozvolu za korištenje životinja u svojim predstavama.

POGLEDAJTE: Circo Colloseum Show stigao u Osijek

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

"Što je sporno oko ovoga cirkusa: osim što je nehumano i neetički i Zakonom je zabranjeno držanje životinja u cirkusima i njihovo korištenje u predstavama ( Zakon o zaštiti životinja NN 102/2017 čl.59., st. (1), (2) ), a Circo Coloseum na svojim letcima predstavlja se kao "Show s gmazovima" te izrijekom nabraja pitone, tarantule, iguane i kameleone. Udruga Pobjede stava je kako svako živo biće – pa tako i životinja, ima pravo na dostojanstven život u skladu sa svojim potrebama i prirodom te tomu želimo svojim djelovanjem pridonositi. Životinje nisu tu kako bismo ih iskorištavali i zarađivali na njima, one imaju vlastitu svrhu postojanja, one ne postoje kako bi nama-ljudima olakšavali našu svakodnevicu, a sigurno ne kako bismo im mi nanosili bol", stoji u priopćenju koje potpisuje izvršna predsjenica Udruge Pobjede, Zrinka Košta.

Na kraju svog priopćenja još su jednom pozvali na neodlazak na predstave: "Pridružite nam se u bojkotu Circo Coloseum-a nedolaskom na njihove predstave i time pošaljimo poruku kako cirkusi sa životinjama nisu dobrodošli u Našem gradu."

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!