Lifestyle / Ostalo

Izabrani baristi koji prave najbolju kavu u Osijeku

Izabrani baristi koji prave najbolju kavu u Osijeku

U osječkom caffe baru Trica održalo se prvo od četiri regionalna natjecanja Julius Meinl Barista Championshipa. U četiri sata osam barista pokazalo je svoja znanja i vještine u pripremi espressa, cappuccina i napitka od kave s potpisom.



Osjetilni suci Anton Vujina i Simeon Milković, tehnički sudac Goran Javorac i glavni sudac, Matija Matijaško, imali su pune ruke posla, jer su se baristi pokazali vrlo vještima u spravljanju mnogima omiljenih kava i napitaka od kave.

Baristi su se natjecali u tri discipline: pripremi espressa, cappuccina ili latte arta te u spravljanju vlastitog napitka s potpisom. Osim tehničkih vještina spravljanja napitaka, ocjenjivali su se okus, izgled i opći dojam.

Julius Meinl je međunarodno uspješna tvrtka koja je već više od 150 godina ambasador kulture bečke kavane, a naš brend je prisutan u više od 70 zemalja diljem svijeta. Iznimno smo ponosni na našu tradiciju i stručnost, a kvalitetna edukacija barista jako nam je važna, jer osim kvalitete same kave vještina njezinog pripremanja ključna je za potpuni užitak konzumenata, istaknuo je g. Marko Crnogorac, direktor i član Uprave Julius Meinl Bonfanti d.o.o.

Na ovom natjecanju najveći broj bodova osvojili su baristi Boško Čakarević i Kristijan Tomeković i tako se kvalificirali za veliko finale koje će se održati u Zagrebu krajem rujna. Pobjednik finala osvaja vrlo vrijednu nagradu - posjet Svjetskom natjecanju barista 2020. u australskom Melbourneu, a polufinalistima iz Osijeka želimo puno sreće u finalu.

Foto: Ivica Benić/SiB.hr

   

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!