Lifestyle / Ostalo

Održana prva radionica Rubikove kocke u Hrvatskoj

Održana prva radionica Rubikove kocke u Hrvatskoj

Današnji svjetski rekord za najbrže slaganje Rubikove kocke iznosi vrtoglavih 3.47 sekundi. Rekord je postavio Yusheng Du, državljanin Kine, još krajem 2018. godine.
Iako mnogima treba malo duže od 3.47 sekundi za slaganje Rubikove kocke, polaznicima radionice slaganja Rubikove kocke, koju je organizirala Udruga Speedcubing Hrvatska, trebalo je vrlo malo vremena od shvaćanja kocke kao nečega nemogućega za složiti, do trenutka da su sposobni složiti kocku za koju minutu.



Udruga Speedcubing Hrvatska, neprofitna udruga koja okuplja ljubitelje Rubikovih kocaka i ostalih mozgalica te svojim djelovanjem nastoji proširiti ovaj hobi, odlučila je prezentirati što je to Rubikova kocka učenicima Osnovne škole Antuna Mihanovića u Osijeku. Nakon prezentacije, predstavljena je i radionica gdje bi polaznici u vrlo kratkom periodu naučili kako Rubikova funkcionira i kako je složiti.

rogram radionice je trajao tjedan dana, tri radionice po 1h i 30min. U početku se uči mehanika kocke i kako se određeni dijelovi ponašaju okretanjem svih strana, a nadalje se uče algoritmi (nizovi poteza) kojima se na kraju cijela kocka i složi. Polaznici su vješto savladali tehniku i naučili kako slagati kocku i time su prigodno nagrađeni s certifikatima o položenom tečaju Udruge Speedcubing Hrvatska te su kao poklon dobili kocku s kojom su učili slagati.

Ukoliko ste zainteresirani kako složiti Rubikovu kocku ili se već bavite sličnim hobijem, posjetite Udrugu Speedcubing Hrvatska na njihovoj web stranici i na društvenim mrežama:

Web-stranica: speedcubinghrvatska.hr
Facebook: facebook.com/speedcubinghrvatska
Instagram: instagram.com/speedcubinghrvatska
Twitter: twitter.com/speedcubinghr

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!