Lifestyle / Ostalo

Advent u parku, u Tvrđi, na trgu ili u svemiru? Nebitno je...

Advent u parku, u Tvrđi, na trgu ili u svemiru? Nebitno je...
Ivica Benić/SiB.hr

Završila je još jedna manifestacija Advent u Osijeku, park je preživio o čemu smo danas već pisali, a odmah su krenule i ankete gdje Advent treba biti u 2019. godini.

Javili su se tako gorljivi pobornici središnjeg trga koji bi oživljavali grad. Javili su se još gorljiviji pobornici Tvrđe koja ima dušu. Javili se i oni kojima je park super i potpuno novo i neistraženo mjesto. No, postavlja se pitanje: Da li je uopće bitno koja je lokacija ove manifestacije?!

Nama kao građanima možda i je jer svatko ima svoju omiljenu lokaciju i nikad se neće postići koncenzus koja bi to lokacija trbala biti ONA. Gradu kao instituciji to može, ali i ne mora biti presudan faktor kad je organizacija i podrška i to ne samo ona kurtoazna u pitanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Svjedoci smo potpune neorganizacije i lutanja oko ove organizacije pa tako i sam gradonačelnik izjavljuje kako "se traže" umjesto da Grad odluči da li mu je ova manifestacija bitna ili ne i da u njezinu organizaciju krene barem ako ništa drugo, a onda na vrijeme.

GALERIJA: Započela adventska čarolija u parku

FOTO Osječani uživaju u čarima Adventa u parku

GALERIJA: Belfast Food rasplesao Osječane na Adventu u parku

GALERIJA: Coca-Colin blagdanski kamion i Fluentesi na Adventu u parku

GALERIJA: Zumbići i stotine prijatelja na Adventu u parku

Iz godine u godinu očekuje se iskorak ove manifestacije koja ima ogroman potencijal, ali je taoc lutanja i odluka u 5 do 12, a tako se ozbiljan biznis, što manifestacija poput ove zasigurno može biti, ne radi.

Turizam je danas nešto što svako selo i grad žele imati, ali samo rijetki koji nemaju sunce i more, u njemu mogu i uspjeti. Osijek se diči porastom broja turista iz godine u godinu, ali nažalost, nemamo dojam da je isto uzrokovano sustavnim radom već stihijom baš onakvoj kakvom se organizira i sama adventska manifestacija.

Izvršnim organizatorima možemo zamjeriti da je bio red za langošice, da je premalo kućica i brojne druge stvari, ali kad u ruke dobijete projekt poput ovog 20.11., a sve mora krenuti za nekoliko dana, čovjek se mora zapitati da li je moglo bolje od onoga što smo dobili?!

I baš zbog toga je nebitno gdje će se Advent 2019. godine održati. Jer ako ćemo ponovo saznati lokaciju 20.11., ako će grad ponovo raspisati natječaj i podijeliti "ogromnih" 90 tisuća kuna za organizaciju,  onda možemo samo provoditi Facebook ankete i ratovati društvenim mrežama koja nam je lokacija bolja, a istovremeno izgubiti bit da je osnova svake manifestacije planiranje i to ono pravovremeno. 

SiB.hr

   


Izdvojeno

Reci što misliš!