Lifestyle / Ostalo

Đakovački bušari - 25. pokladna manifestacija ove subote u Đakovu

Đakovački bušari - 25. pokladna manifestacija ove subote u Đakovu

Pokladna manifestacija Đakovački bušari po 25. puta oživljava pokladne običaje, pjesmu i ples kroz ulice Đakova, a organizatori pozivaju vas da i ove godine budete dio bušarske povorke i pokladnog veselja.

Sama manifestacija se sastoji od Pokladnog gastro festa – ''Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu'' i ocjenjivanja i degustacije kobasice (u dopodnevnim satima) te centralnog događaja Đakovačkih bušara – Pokladne povorke (u popodnevnim satima) – 16. veljače 2019. Ove godine na Pokladnom Gastro festu očekuje se rekordan broj izlagača tradicionalnih slavonskih proizvoda.

Dana 17. veljače 2019., održati će se pokladno jahanje u Širokom Polju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

GALERIJA: Bušari izazivali nerede na đakovačkom korzu

Centralni događaj će se održati u subotu, 16. veljače 2019. godine. Povorka će se kretati od Starog DVD-a – prostorija KUD-a ''SKLAD'' u ulici Matije Gupca 30 (okupljanje skupina) kroz gradsko Korzo do Trga dr. Franje Tuđmana gdje se povorka zaustavlja da bi gradonačelnik Đakova predao bušarima vlast u gradu i gdje će biti kratko predstavljanje grupa. Novina ove godine je da dječje skupine nakon Pokladne povorke odlaze u DVD Đakovo gdje će se održati Dječja pokladna zabava i dodjela priznanja nagrađenim dječjim skupinama, a odrasle skupine se kreću prema Vijencu kardinala Alojzija Stepinca gdje će biti postavljen Pokladni šator u kojemu će se održati koncerti, te dodjela priznanja nagrađenim odraslim skupinama i pojedincima.

PROGRAM:

Plakat_-_25._%C4%90akova%C4%8Dki_bu%C5%A

I ove godine organizatori 25. ''ĐAKOVAČKIH BUŠARA'' su Grad Đakovo i Turistička zajednica grada Đakova.

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!