Lifestyle / Ostalo

U valpovačkom dvorcu proglašena 3. Karašička Fašnička Republika

U valpovačkom dvorcu proglašena 3. Karašička Fašnička Republika

Uz zvukove trash glazbe Dino Borda postao je 3. grofman Karašicke Republike i preuzeo vlast nad Belišćem i Valpovom.



Valpovački dvorac Normann-Prandau prošlu je subotu do sitnih sati odzvanjao u ritmu najbolje trash glazbe. Zabava je počela u 21.30h izborom novog Grofmanna po starom višestoljetnom običaju - izvlačenjem iz šešira. Čast i zadovoljstvo da bude izabran za 3. grofmana Karašicke Republike, pripala je Dini Bordi, prvom Belišćaninu u povijesti kojemu je to uspjelo! Kada znamo da je Dino dobitnik nagrade za pozitivca godine (Karašicki karanfil) jasno nam je kako je grofmannska titula pala u prave ruke. Vlast mu je predao, tada već bivši grofman, Igor Gubić koji je u vrlo emotivnom oproštajnom govoru zahvalio svim Republikancima na velikoj podršci njemu i njegovoj vladavini u zadnjih godinu dana, ali istovremeno je bio i sretan što vlast upravo predaje Dini, jednom od ikona Karašicke Republike. Dino se zahvalio na izboru i obećao još bolju i luđu godinu pred nama te ujedno i službeno proglasio 3. fašničku Karašicku Republiku Belišća i Valpova. Nije imenovao niti jednog ministra jer od silnog spremanja nije se stiglo misliti na pošalice.

Nakon toga počela je i „Treškara-maškara“, tj. zabava pod maskama uz najbolju domaću i stranu trash glazbu. Za odličnu atmosferu pobrinuo se resident DJ Karašicke Republike Matej Vidranski koji je puštao uistinu ono najbolje od trasha. Mnogobrojna publika mogla je uživati u hitovma Elle, Senne M, E.T.-a pa sve do Dr. Albana i Mr. Presidenta.

Tijekom same zabave održan je izbor za najgorobolju masku, a kako to obično biva, prva nagrada pripala je nekome tko je blizak organizatoru i nadasve je sumnjivo kako je njemu mogla biti dodijeljena.  Takvu vrstu nagrade zaslužio je Boris Abičić maskiran u policajca. Maska je tolko dobro pristjala liku i djelu gospodina Abičića da je on sam nakon svega izjavio kako će dobro razmisliti i o promjeni zanimanja. Drugoplasirana je bila Višnja Mihaljević (egipćanka), a trećeplasirani Bojan Mikolić (lovac). Svo troje nagrađenih su aktivni članovi Karašicke Republike čime se ostvario zadani element pristranosti pri izboru najgoroboljih maski.  

Organizatori još jednom zahvaljuju svim posjetiteljima, posebice onima koji su se maskirali i svojim šarenim koracima rasplesali valpovački dvorac. Karašicki maskenbal svake godine natjera sve veći broj ljudi da se maskiraju, bez obzira na dob i spol, što pokazuje kako se maškare na mala vrata vraćaju u područje Valpovštine. Fašnička Karašicka Republika trajat će čak mjesec dana do spaljivanja slamnatog pusta na ledini između dva grada 2. ožujka 2019. Više o svemu što će se događati saznajte na Facebook i Instagram profilima Karašicke Republike.

SiB.hr

 

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!