Lifestyle / Koncerti

stipanićev, pecotić, garić i hozjak

Gala koncert 4 TENORA u Osijeku

Gala koncert 4 TENORA u Osijeku

Poznati i iznimno popularni hrvatski ansambl 4 TENORA dana 5. prosinca 2019. godine prvi će put u svojoj karijeri gostovati u Osijeku, a njihov gala koncert organizira Inner Wheel klub Osijek, i to u povodu Dana grada Osijeka u dobrotvorne svrhe.

Inner Wheel klub Osijek udruga je koja pripada velikoj svjetskoj rotarijanskoj zajednici, a u Osijeku djeluje već pune 23 godine i trenutačno okuplja 20-ak članica. Osječani već prepoznaju Inner Wheel klub Osijek kao organizatora različitih humanitarnih akcija kojima se podupire  izvrsnost učenika/studenata kojima je financijska pomoć neophodna za školovanje te pomaže mladim nadarenim umjetnicima i ustanovama koje skrbe za bolesne i nemoćne.

Ovaj put Klub namjerava pomoći Centru za odgoj i obrazovanje „Ivan Štark“ u opremanju dodatnih prostora na njegovoj izmještenoj lokaciji u Briješću za prihvat novih korisnika poludnevnoga boravka za osobe s intelektualnim teškoćama koje su starije od 21 godine. Centar „Ivan Štark“ je odgojno-obrazovna ustanova za djecu i odrasle osobe s intelektualnim i drugim teškoćama u razvoju koji žive i djeluju u gradu Osijeku. Centar je prepoznao potrebu nastavka skrbi za svoje korisnike nakon navršene 21 godine te je za njih, među prvima u Hrvatskoj, organizirao radionice za radno-proizvodne aktivnosti u sklopu tzv. poludnevnoga boravka koji pruža usluge prehrane, njege i skrbi o zdravlju, psihosocijalne rehabilitacije, radne terapije i organiziranoga provođenja slobodnog vremena.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kako bi članice Kluba prikupile potrebna sredstva, ove se godine organizira koncert uspješnog hrvatskog ansambla 4 tenora uz pratnju benda. Koncert će biti održan u Sportskoj dvorani „Gradski vrt“ (mala dvorana) 5. prosinca 2019. godine s početkom u 20 sati.

4 TENORA

Otkada su se prvi put zajedno pojavili na pozornici, 4 tenora postali su jedni od najtraženijih izvođača na domaćoj glazbenoj sceni. Ovi „dalmatinski slavuji“ oduševljavaju svojim izvedbama talijanskih kancona, domaćih standarda i opernih arija. Gdje god se pojave, pune dvorane i dobivaju „stajaće ovacije“. Njihovi koncerti donose opušten ugođaj, a mediteranskim šarmom i humorom lagano i brzo osvajaju srca publike koja ih s pozornice ne pušta bez nekoliko biseva. 4 tenora uistinu su prava senzacija na glazbenoj sceni, što potvrđuje ogromna potražnja za njima.  Publika gladna kvalitetne glazbe i istinskoga pjevačkog umijeća hrli na njihove koncerte, a repertoar pjesama koje izvode, izniman talent i prijateljski odnos prema publici; kombinacija su koja koncerte 4 tenora čini večerima za pamćenje.

Izvedbama operne arije „Nessun Dorma”, zatim Gibonnijeve i Oliverove „Cesarice“ i Cocine „Vilo moja“ te glasovitih „Funiculi Funicula“, „Chitarre Romane“, „Grande Amore“, „Canzone per te“ i drugih prelijepih pjesama već su oduševili Zagreb, Split, Rijeku, Zadar, Dubrovnik, Ljubljanu i brojne druge gradove, a konačno je došao red i na Osijek.

Aktualnu postavu 4 tenora čine:

Đani Stipaničev

Jedan od omiljenih Šibenčana na glazbenoj se sceni istaknuo bogatim vokalnim sposobnostima i glumačkim talentom. Briljirao je u mjuziklima „Kosa”, „Jesus Christ Superstar“, „Jalta, Jalta“, „Briljantin“, „Gubec-beg“ i mnogima drugima, a protekle je godine sa svojom kazališnom trupom pokorio Hrvatsku mjuziklom „Mamma Mia!“.

Marko Pecotić

Splitski tenor Marko Pecotić Peco dugogodišnji je član klape Iskon i „vlasnik“ niza velikih hitova. U klapi je većinom vodeći vokal, a među Tenorima je uz Đanija Stipaničeva zadužen za skečeve i šale.

Vladimir Garić

Tenor je splitske klape Cambi i član Hrvatskog narodnog kazališta Split. U blues bandu Otprilike ovako svira gitaru.

Filip Hozjak

Višestruko nagrađivani mladi međimurski pjevač iz Preloga u lipnju 2016. završio je studij pjevanja na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku. Bio je član umjetničkog ansambla u Hrvatskom narodnom kazalištu u Osijeku.

Valja istaknuti kako će se ulaznice u pretprodaji prodavati po cijeni od 100 kuna, a pretprodaja će početi u utorak, 22. listopada 2019. na nekoliko pretprodajnih mjesta koja će biti objavljena ovih dana. Budući da je kapacitet sjedećih mjesta u maloj dvorani ograničen na 1400, molimo sve zainteresirane da što prije nabave svoju ulaznicu.


Izdvojeno

Reci što misliš!