Lifestyle / Koncerti

Svjetska baletska superzvijezda Sergej Polunjin i Almazian Symphony otvaraju EXIT festival!

Svjetska baletska superzvijezda Sergej Polunjin i Almazian Symphony otvaraju EXIT festival!

Nakon prošlogodišnjeg govora aktivista iz globalnog pokreta Standing Rock te dirljivih i inspirativnih riječi jednog od najboljih svjetskih motivacijskih govornika Nika Vujičića, uz finalno izvođenje djela predstave "Kosa" s preko 30 glumaca na sceni, i ovogodišnji EXIT bit će otvoren uz pravi spektakl!



Nakon što u četvrtak, 12. srpnja na glavnoj pozornici nastupi alt-rock diva LP, uslijedit će veliki glazbeno-scenski performans, inspiriran osobnim osjećajem slobode koja je tema ovogodišnjeg festivala. Tako će i prvi put u povijesti Exita na glavnoj pozornici nastupiti jedna od najvećih baletskih zvijezda našeg doba - Sergej Polunjin! Ovaj pravi James Dean baletskog svijeta, plesač, glumac i koreograf, osvojio je planet svojim nastupima s gotovo svim najvećim svjetskim baletskim ansamblima te s devetnaest godina postao najmlađi prvak londonskog Kraljevskog baleta. Polunjin je nastupao na daskama milanske Scale, u Boljšoj teatru i teatru Stanislavski u Moskvi te londonskom Royal Albert Hallu, i brojnim drugim scenama širom planeta. Poznat je i po svom buntovništvu protiv establishmenta i pozivima da se klasičan balet izvuče iz elitističkih krugova.

Sergei Polunin, "Take Me to Church" by Hozier: https://youtu.be/c-tW0CkvdDI

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Finale ceremonije otvaranja režira mlada novosadska redateljica Sonja Petrović, a Polunjinu će se pridružiti preko 40 izvođača na sceni, kao i Almazian Symphony, atraktivni orkestar od 25 djevojaka, predvođen Khachaturom Almazianom, armenskim virtuozom na violini, koji izvodi klasiku u crossover stilu! Nakon ceremonije će tradicionalno uslijediti vatromet, nakon kojeg na scenu izlazi art-pop diva Fever Ray, a poslije nje i trenutno najpopularnije svjetske hip-hop zvijezde, američka grupa Migos!

Almazian Symphony - Seven Nation Army: https://youtu.be/tTvuhUguH_k

Ovaj jedinstveni događaj na glavnoj pozornici EXIT festivala bit će održan u četvrtak, 12. srpnja, s početkom u 22:45h po lokalnom vremenu (GMT+1), na Petrovaradinskoj tvrđavi, u Novom Sadu u Srbiji.

Ceremonija otvaranja moći će se pratiti putem linka: https://www.facebook.com/exit.festival/videos/10156448912698698/

Prošlogodišnje otvaranje festivala, kada su se pred krcatom Petrovaradinskom tvrđavom publici obratili poznati motivacijski govornik Nik Vujičić i aktivisti Standing Rock pokreta iz plemena Siouxa, koji su pozvali svjetske lidere na mir i solidarnost, pratio je višemilijunski auditorij putem prijenosa uživo na službenoj Facebook stranici EXIT festivala koji je prenijelo na desetine globalnih medija.

EXIT Festival Summer of Love 2017 | Opening Ceremony: https://youtu.be/SC_pg7wJXZ0

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstavit će neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, Grace Jones, David Guetta, Martin Garrix, French Montana, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Carl Craig, Tale of Us, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Rødhåd, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Mahmut Orhan, Slapshot, Asphyx, Bombers i mnoge druge. Ulaznice su dostupne na vratima festivala u Novom Sadu.

   

 


Izdvojeno

Reci što misliš!