Lifestyle / Koncerti

Urban Fest Osijek uz velike headlinere slavi jubilarno 15. izdanje

Urban Fest Osijek uz velike headlinere slavi jubilarno 15. izdanje

Ovogodišnjih 15 godina festival Urban Fest Osijek proslavit će 14. i 15. rujna na lijevoj obali Drave. Festivalska edicija donosi od prvog dana brojna zvučna imena jake domaće scene. TBF, Elemental, Krankšvester, Vojko Vrućina samo su neki od imena koje će posjetitelje natjerati na ples kod znamenitih osječkih Katakombi.

PETAK, 14. RUJNA

Prvi dan festivala ''živimo iz dana u dan'' i slavimo otvorenje samoga festivala. U koncertnom prostoru koji se za posjetitelje otvara u 19 sati osjetite dobre vibracije kultne grupe Elemental koja ove godine slavi svoj 20. rođendan. Od 1998. godine, Elemental je izdao sedam albuma i čak 120 pjesama. Vesele žanrovske raznolikosti, ritma i rime sigurno neće nedostajati. Iste večeri, na domaći teren dolazi i hip – hop dvojac Krankšvester koji donosi pravu gozbu razvrata, duhovitosti i vulgarnosti. Kraljevi satire će svojim tvrdokornim hitovima i ove godine pružiti osječkoj publici pravi spektakl.



Zagrijavanje i demonstraciju sjajnoga zvuka odradit će i Svemirko koji svoju inspiraciju crpi ravno iz kozmosa. S drugim albumom ''Tunguzija'' u kratkom roku dodijeljen im je trenutan status jedne od najzanimljivijih pojava u regiji. Masnim riffovima i elektronikom publiku će impresionirati i novo ime na glazbenoj sceni Detmeć. Na pozornicu će kročiti i dobro poznata grupa u osječkim krugovima Syndrome. U njihovom zvuku osjećaju se primjese progressive, noise i math rocka. Partijanje se proteže od ponoći u jedinstvenim osječkim Katakombama gdje će posjetitelje festivala zabavljati kolektiv Chew The Fat! Croatia. Zagrebački duo iz snova MC Tone Tuoro i DJ Yesh selektirat će partijanerima najbolju listu pjesama do jutarnjih sati.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

SUBOTA, 15. RUJNA

Subotnji program Urban Festa Osijek nam ništa ne može pokvariti stoga ''zovite čovika'' jer drugi dan festivala dolazi legendarna hip – hop grupa TBF. Poznati po svojoj ironiziranoj kritici društva, počastit će nas splitskim stanjem uma. Splitski reper i producent Vojko Vrućina, poznat po svom radu u bendovima Dječaci i Kiši Metaka, rekao je Urban Festu Osijek ''može'' te će osječka publika po prvi puta imati priliku čuti njegov album prvijenac ''Vojko'' i njegove novonastale hitove ''Zovi čovika'', ''Ne može'', ''Pasta italiana''.



Isti dan na festivalu nastupat će jedna od najuspješnijih i najzanimljivijih glazbenica i autorica Sara Renar. Iza nje su već četiri albuma, 2015. godine osvojila je Porin za najbolju žensku vokalnu izvedbu, za pjesmu ''Jesen''. Uz Saru, publiku će zagrijati bend iz Županje, Gunslinger's Bride. Ova četvorka predstavit će svoj EP ''Windwitch'' koji je prepun masnih i žestokih riffova koje predvodi moćni vokal. Line up prevodi i zagrebački bend Šumski. Njihov zvuk čini "560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Xw4Bu72PMbQ" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture" allowfullscreen>
Posebnu poslasticu na after partiju od 23 sata pripremio je osječki TRAUM. Kolektiv u Katakombe dovodi kremu techno scene. Postavu koju čine Insolate, Volster, Kolek3k i portugalski virtuoz Lewis Fautzi napravit će ambijent i dati ritam koji će biti najbolja vožnja kroz kasnu ljetnu noć.

ULAZNICE

Festivalske ulaznice se nalaze u pretprodaji po cijeni od 70 kuna, dok dnevna ulaznica iznosi 50 kuna. Na sam dan festivala će biti moguće kupiti samo dnevnu ulaznicu po cijeni od 70 kuna.

Službena prodajna mjesta:
Entrio - online sustav za prodaju ulaznica / www.entrio.hr
Dancing Bear, Trg Ante Starčevića / pothodnik 0bb, Osijek
Ghetaldus Optika - Osijek - Kapucinska 39, Osijek
BarcelonaPub Osijek, Vukovarska 4a, Osijek
Club EXIT Osijek, Kuhačeva 5, Osijek

Pratite službenu Facebook stranicu i Facebook događaj Urban Fest Osijek 2018. / Lijeva obala Drave – Katakombe gdje možete pronaći više informacija o događaju.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!