Lifestyle / Koncerti

Sjajna jazz svirka Ratka Divjaka i osječkih glazbenika u Tvrđi

Sjajna jazz svirka Ratka Divjaka i osječkih glazbenika u Tvrđi

Na inicijativu nekolicine osječkih glazbenika i u organizaciji osječkog neformalnog saveza udruga Šibica, Osijek se mapira na svjetskoj karti prijatelja jazza pa je sinoć u prostorima udruge Slama održan koncert jazz glazbenika Ratka Divjaka.

Zbog lošeg vremena koncert je prebačen u zatvoreni prostor, ali oni koji su došli, nisu zažalili jer su imali prigodu uživati u glazbi osječkih glazbenika koje je predvodio bubnjar svjetskog glasa.

Inače, Ujedinjeni narodi proglasili su Međunarodnim danom jazza, pa se od tada svake godine, upravo na 30. travnja, u svim dijelovima svijeta, ujedinjuju najveći jazz virtuozi, ali ostale najveće svjetske glazbene zvijezde i organiziraju se koncerti, provode glazbene radionice i predavanja o povijesti jazza, a sve u svrhu promicanja jazza i svega onoga što je kultura jazza učinila za oblikovanje današnjice u kojoj živimo.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nadamo se kako će se u Osijeku češće održavati upravo ovakvi visoko kvalitetni kulturni događaji i kako će Osijek u budućnosti dobiti prostor za održavanje ovakvih i sličnih svirki na tjednoj bazi.

Foto: Dubravka Petric/Pixell

    


Izdvojeno

Reci što misliš!