Lifestyle / Kino

Tjedni kino program 20.01. do 26.01.

Tjedni kino program 20.01. do 26.01.

Često ste prigovorili sinkronizaciju animiranim filmovima, ili titl onima koji nisu sinkronizirani.

Kako bi zadovoljili zahtjeve obje kategorije publike, u ovom programskom tjednu, kinematografi prikazuju animiranu sinkroniziranu bajku „Vrlo zapetljana priča“ (Tangled, Rapunzel) i uzbudljivu, animiranu pustolovinu s titlom „Panika u selu“ (Panique au village).

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Francuski film i kultura u Osijeku

U sklopu obilježavanja 114. godine Francuske Alijanse i 110. godine Kinematografa Osijek u naredna dva tjedna moći ćete pogledati igrane i dokumentarne filmove moderne francuske kinematografije. Osim u dvorani kina Urania, jedan dio filmskog programa moći ćete pogledati u lounge baru Lumiere u koji će se smjestiti i jedan dio prigodnog programa: večeri šansone, koncert Srđana Depola, jezične radionice, francuska kuhinja i ostali dio programa namijenjen druženju i kulturnoj razmjeni.

Osim izdvojenih projekcija Frankofonije, koje će biti upriličene tijekom naredna dva vikenda, na raspolaganju su vam i cijelotjedni naslovi. U ovom tjednu na programu Frankofonije pogledajte animiranu avanturu „Panika u selu“.

Prvi stop-motion crtić prikazan u Cannesu, Panique au village prati ćaknuto smiješne i nevjerojatne pustolovine tri plastične igračke: Kauboja, Indijanca i Konja. Oni žive u kaotičnoj kući na selu u kojem se događaju najčudnije stvari. Kauboj i Indijanac odluče organizirati rođendansku zabavu za svog cimera i frenda Konja. Osim zabave namjeravaju mu pokloniti i ručno izrađen roštilj, ali prilikom naručivanja materijala dolazi do pogreške i na njihovu adresu uskoro počinju stizati milijarde cigli koje pokušavaju sakriti na krovu. Tijekom noći zabave, baš kada se Konj bude udvarao svojoj simpatiji učiteljici klavira, sve se urušava i uzrokuje katastrofičan armagedon u selu.  Njih trojica se ne predaju i već sljedeći dan kreću s obnovom… no, svi novi zidovi misteriozno nestaju…

Samo od pogleda na foršpan jasno vam je da ovakvo nešto još niste gledali. Svi likovi pričaju piskutavim, ubrzanim francuskim, a dijalozi i situacije su na Monty Python razini. Nema mjesta panici, ovo će biti vrlo zabavno!

U sljedećem frankofonskom  tjednu izdvajamo i višestruko nagrađivani film Romana Polanskog „Pisac iz sjene“.

Kino projekcije svih filmova iz ovog fundusa prikazivati će se po promotivnoj cijeni od 15,00 kn, dok će sve projekcije u Lumieru biti besplatne.

 

Hrvatski film u hrvatskim kinima

Od sljedećeg tjedna prikazivati ćemo najmanje jedan filmski naslov moderne hrvatske kinematografije. Omnibus drama „Neke druge priče“  prepričava životne situacije pet žena iz regije, njihove trudnoće, majčinstvo i propituju životne istine i vrijednosti. Film koji slijedi je „Majka asfalta“ koji, također, propituje društvene dogme i moral progovarajući o temi obiteljskog nasilja, a nakon kojeg slijedi jedna neuobičajena hrvatska priča o našem najstvarnijem, domaćem, otočkom spasitelju Lavandermanu. Svečana projekcija ovog filma održati će se 12.2.2011. nakon koje ponovo možete očekivati potpuno neuobičajenu klubsku svirku koja će vas sigurno, dobro zabaviti.

YQObe.jpg

 

ITC2F.jpg

 



Izdvojeno

Reci što misliš!