Lifestyle / Kino

Tjedni kino program 24.2. - 2.3.2011.

Tjedni kino program 24.2. - 2.3.2011.

Nakon tjedna ljubavi, potom tjedna trilera, u ovom tjednu vraćamo se konceptu „Za svakog po nešto".

Uz filmske hitove proteklog tjedna: triler „Ukradeni identitet" (Unknown), romantičnu komediju „Samo seks" (No Strings Attached), akcijski triler „Poštena igra" (Fair Game) , pogledajte i 4 nova filmska naslova.

Guliver, Yogi, Burleska i Zaštitnik

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Suvremena obrada književnog klasika Jonathana Swifta „Gulliverova putovanja" (Gulliver's Travels) priča je o piscu u usponu koji putuje brodom do Bermudskog trokuta i otkriva novi svijet.

Drugi obiteljski film koji možete pogledati „Medvjed Yogi" (Yogi the Bear), crtić je u kojem se medvjed Yogi i Boo Boo udružuju sa svojim starim neprijateljem, rendžerom Smithom kako bi spasili park Jellystone od zatvaranja.

Burleska" (Burlesque) je mjuzikl s Christinom Aguilerom i Cher u glavim ulogama i svojevrsna priča o uspjehu, odnosno priča o curi koja počinje konobariti u klubu burleske, a zatim pokazuje da zna pjevati i plesati.

I za kraj... ljubiteljima art, kulturnog i europskog filma, na vikend projekcijama kina Urania, prikazujemo najnoviji film produktivnog češkog redatelja Mareka Najbrta 'Zaštitnik' (Protektor). Film je nagrađen s čak šest Čeških lavova (uključujući Lava za najbolji film i režiju). Riječ je o film noiru smještenom u 40-e godine prošlog stoljeća. U fokusu priče je zaljubljeni bračni par, radijski novinar Emil i glumica u usponu Hani, čiji život se uslijed njemačke okupacije okreće naglavačke. Hana kao Židovka gubi sve, čak i pravo na život, a Emil dobiva paradoksalnu priliku da zaštiti svoju ženu: protivno svome uvjerenju kao novinar ulazi u njemački propagandni aparat i postaje eksplicitni suradnik nacističkog režima.

U sljedećem filmskom tjednu prikazujemo očekivane filmske naslove poput „Kraljevog govora", „Upoznat ćeš visokog tamnog stranca", „Šutnja (ni)je zlato" i filmove Restart lebel kolekcije.


Detaljnu najavu ovotjednog kino programa pogledajte OVDJE


Izdvojeno

Reci što misliš!