Lifestyle / Kino

Tjedni kino program 10.3. - 16.3.

Tjedni kino program 10.3. - 16.3.

Zvijezda ovotjednog programa je višestruko nagrađivani dokumentarni film „Zemlja smeća" (Waste Land). Film prati putovanje renomiranog umjetnika Vika Muniza od njegova doma u Brooklynu do rodnog Brazila, odnosno do najvećeg odlagališta otpada na svijetu gdje snima šaroliku skupinu samoprozvanih skupljača otpada za reciklažu.

Redatelj ih je isprva samo želio 'oslikati' otpadom koji skupljaju, ali je istovremeno razotkrio njihov očaj i dostojanstvo dok iz otpada stvaraju fotografske slike samih sebe, iznova zamišljajući svoje živote...

Slika je to koju, nažalost, sve češće gledamo i na našim ulicama, koja nas podsjeća na pomanjkanje odgovornosti i morala na svim razinama, a i prvi film u nizu u novoj reviji dokumentarnog filma. I u novom ciklusu ponuditi ćemo vam naslove koji progovaraju o aktualnim nacionalnim i globalnim temama i koji će vas potaknuti na promišljanje.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Još jedan film životne tematike kojeg možete pogledati u kinu Urania je britanska humorna drama Mikea Leigha o starom bračnom paru koji zadržava svoju radost, iako je okružen manje-više nesretnim prijateljima, rođacima i kolegama. Život neobičnog bračnog para ispunjen je sitnicama koje život znače. Brinu se za sina, rade i druže se sa prijateljima koji imaju poprilično nesređene živote. I to zvuči poznato, zar ne?

Koliko je tko od njih sretan ili nesretan, ogorčen ili ne, pokazati će njihova djela...

Kritičari su za 'Još jednu godinu' (Another Year) rekli da je'realan film koji odbija zašećeriti svakodnevnicu' i 'krasna anatomija ljubavi i usamljenosti iz ruku legendarnog redatelja'.

Zbog velikog interesa publike za modernim europskim filmom i programom upotpunjenim koncertima, jezičnim radionicama, izložbama gastro i drugim programima najavljujemo novi ciklus modernog francuskog filma i kulture, a koji će otpočeti veličanstvenim nastupom Les yeux d'la tête u Lumieru dana 16.3.2011. s početkom u 20:30 h. Cijena ulaznice je 20,00 kn.

Les yeux d'la tête talentirani je sekstet koji nas vodi u svijet gdje se ljubav i humor, veselje i ludost provlače kroz tekstove koji su katkad ozbiljni, katkad smiješni, no uvijek dirljivi i poticajni. Parodija? Poetični punk? Tekstualni swing? Oko dvojice gitarista i vokala "pod naponom" glazba se pali i njiše na dobro usklađenom kontrabasu i bubnju uz poneki uzlet alt i sopran saksofona i drhtanje harmonike. Njihov je nastup pravi spektakl, a njihova se glazba sluša i gleda.

Jedan njihov nastup pogledajte na linku čisto da vidite što vas očekuje.

Tko bi im odolio?

U programu u kojemu će te zasigurno naći nešto za sebe moći će te uživati sve do sredine travnja.

Radujemo se vašem dolasku.

Vaši,

Kinematografi Osijek d.d.


Izdvojeno

Reci što misliš!