Lifestyle / Kino

Tjedni kino program 14.4. - 20.4. - Tjedan premijera!

Tjedni kino program 14.4. - 20.4. - Tjedan premijera!

Dragi gledatelji, u potpuno izmijenjenoj programskoj shemi u odnosu na prošli filmski tjedan pogledajte premijere novih filmskih naslova i drugi nastavak Millennium trilogije- Djevojka koja se igrala s vatrom.

Film 'Rio' je izrastao iz mašte poznatog redatelja Carlosa Saldanha (serijal 'Ledeno doba'). Junak filma je Blu, pripitomljeni makao papagaj i posljednji mužjak svoje vrste, koji nikad nije naučio letjeti, a za kojega sam kreator Saldanha kaže: 'Blu kreće na emocionalno, komično i fizički zahtjevno putovanje. Osjeća se kao riba na suhom.' Sa svojom vlasni­com i najboljom prijateljicom Lindom živi u hladnoj Minnesoti, misleći da je on posljednji primjerak svoje vrste. Kad čuju za makao papigu Jewel koja živi u Rio de Janeiru, kreću prema dalekoj, egzotičnoj zemlji ne bi li ju pronašli i spasili vrstu od izumiranja.

Ovu sinkroniziranu obiteljsku avanturu, premijerno možete pogledati u kinu Urania na dvije projekcije u 17:30h i 19:15h i dječjoj matineji kina Urania, u nedjelju u 11:00 h.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Sinkronizirana obiteljska avantura s kojom ćemo vas uvesti u uskršnje obiteljsko ozračje 'Hop' je, također, novi naslov na našem programu. Prikazivati će se u kinu Europa u 18:00h i dječjoj matineji u subotu u 11:00h.

'Hop' je duhovita priča o nezaposlenom lijenčini Fredu koji nehotice ozlijedi Uskršnjeg zeca, te ga mora prihvatiti k sebi dok se ovaj ne oporavi. No, ovaj neobični zec pravo je zanovijetalo, najgori mogući gost koji na pameti umjesto uskršnjih jaja ima karijeru bubnjara.... Film svakako pogledajte. Naime, spas ovog Uskrsa u vašim je rukama.

Millenium trilogija

U drugom nastavku izuzetno popularne i od kritičara vrlo cijenjene Milenijske trilogije snimljene prema romanima švedskog autora Stiega Larssona, novinar Mikael Blomkvist pokušava otkriti potplaćenost i korumpiranost švedskih dužnosnika na vrlo visokim pozicijama. Međutim, nakon što istraživačkog novinara pronađu brutalno ubijenog, Mikael počinje pridavati pozornost priči na kojoj je radio ubijeni novinar - trgovini ljudima u Švedskoj i visoko pozicioniranim dužnosnicima koji zlostavljaju maloljetnice. U isto vrijeme, Mikael pokušava pronaći Lisbeth Salander koja je nestala, a koju svi žele pronaći. Mikael će saznati mračne stvari iz njezine prošlosti za koje može biti odgovoran samo nepravedni i korumpirani državni sistem... (www.filmski.net)

Sljedeći filmski tjedan 21.-28.4.2011. prikazati ćemo i posljednji nastavak trilogije 'Kule u zraku', a nakon čega slijedi novi 'In Memoriam' ciklus posvećen Annie Girardot i Ex Yu kinematografiji. (Bit će skoro propast sveta ).

>TJEDNI KINO PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE<

Rundek Cargo Trio (promocija albuma 'Plavi avion')

28. travnja 2011. u sklopu turneje po Hrvatskoj u kinu Europa Rundek Cargo Trio održava koncert s početkom u 21:00 sat. Koncert je podijeljen u dvije cjeline. U prvoj će izvoditi pjesme sa svog posljednjeg albuma Plavi avion, dok će u drugome dijelu s publikom podijeliti svoje hitove.

«Plavi avion» u Osijeku polijeće 28. travnja u 21:00 u udobnim sjedištima osječkog kina Europa a organizator udruga Kultex i Kinematografi Osijek najavljuju da će se za vrijeme «leta» moći konzumirati piće. S obzirom da će se ulaznice moći kupiti po povoljnijoj cijeni do 15. travnja i s obzirom na prilično ograničen broj ulaznica od samo 250 mjesta, pozivaju se svi zainteresirani da si na vrijeme osiguraju mjesto.

Ulaznice u pretprodaji će se moći kupiti po cijeni od 80 kn na sljedećim pretprodajnim mjestima:

- kino Europa

- kino Urania

- caffe–noćni bar Big Ben

- coffee house San Francisco

- Turistička zajednica grada Osijeka

Cijena ulaznice nakon 15. travnja bit će 110 kn.

Vidimo se u kinu. Vaši,

Kinematografi Osijek d.d.


Izdvojeno

Reci što misliš!