Lifestyle / Kino

Bog munje u osječkim Kinematografima

Bog munje u osječkim Kinematografima

Dragi gledatelji, premijerom novog blockbustera „Thor" nastavljamo slijed nacionalnih otvaranja. Priča o Thoru predstavlja mitsko putovanje princa rođenoga da naslijedi prijestolje Asgarda koji je prognan na Zemlju gdje mora iznova zaslužiti svoje pravo biti vođom.

Inspiracija je pronađena u nordijskoj mitologiji, a glavna filmska uloga povjerena je Chrisu Hemsworthu, čije lice (i tijelo :)) ovih dana krasi naslovnice svjetskih novina. Uz Chrisa, tu je neponovljivi Anthony Hopkins kao kralj Odin, i predivna Natalie Portman kao Jane, oboje dobitnici nagrade Oscar. (www.moj-film.hr)

Gledatelji skloni europskoj kinematografiji ,manje efektima, a više dobroj radnji, mogu pogledati premijeru festivalskog filma „Divlja krv" (Sanguepazzo), s limitiranim kino otvaranjem (Zagreb i Osijek) .Povijesnu dramu koja prati kontroverzni par, dvoje sjajnih talijanskih glumaca na vrhuncu karijere, u ratnoj Italiji Luisu Feridu (Monica Bellucci) i Osvalda Valentija (Luca Zingaretti) režirao je sjajni talijanski redatelj Marco Tullio Giordana.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nekontrolirana požuda i svijet droge. Ili se bar tako pričalo. Negirali su sve optužbe, govorili o zavisti ljudi. Zbog suradnje sa Nijemcima morali su platiti. Zavjesa se spustila, kazna je bila neumoljiva.

Jedan od najboljih europskih filmova godine, dobitnik čak tri prestižne francuske nagrade Cesar te dobitnik Grand Prix nagrade na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu, „O ljudima i bogovima" inspiriran životom cistercitijanaca iz Tibhirine u Alžiru, od 1993. do njihove otmice 1996. godine, pogledajte u kinu Urania. Osam francuskih monaha harmonično žive uz svoju braću- muslimane. Nasilje i teror polagano preplavljuju regiju. Unatoč opasnosti koja ih okružuje, svećenici odlučuju ostati neovisno o žrtvi koju će morati podnijeti..

 

DETALJAN RASPORED FILMOVA POGLEDAJTE OVDJE RUNDEK CARGO TRIO

„Plavi avion" polijeće 28.travnja 2011. u 21:00 h u kinu Europa. Molimo publiku da dođe ranije kako bi koncert mogao početi na vrijeme.

Za one koji nisu uspjeli kupiti ulaznicu u pretprodaji, osigurane su ulaznice za stajanje koje će se moći kupiti na blagajni kina prije koncerta, po cijeni od 80,00 kn.

Koncert će se održati u dva dijela. Prvi dio koncerta posvećen je novom Rundekovom albumu „Plavi avion", a nakon kratke pauze publika će uživati u poznatim hitovima s prethodnih albuma.

Najavljujemo...

Od sljedećeg filmskog tjedna (5.5.2011.) moći ćete pogledati i premijeru novog nastavka Brzi i žestoki 5 (Fast and Furious 5), od 12.5.2011. premijeru trilera Cijena istine (Lincoln Lawyer), potom od 19.5.2011 .novi nastavak Pirati s Kariba: Nepoznate plime (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides, preslatku Kung Fu Pandu 2 od 2.6.2011., nove Transformerse od 30.6.2011. itd.

Osim novih blockbustera svakako vas očekuje i red filmskih klasika i revija europskog filma. Onima znatiželjnima u potrazi za istinom o podrijetlu i povijesti našeg planeta ponuditi ćemo zanimljivo i predavanje- kakva je sudbina bosanske piramide Sunca dr. Semira Osmanagića (28.5.2011.). I još puno puno toga...za svakog ponešto.

Srdačno vas pozdravljamo i želimo vam dobru zabavu za Praznik rada.

Kinematografi Osijek d.d.


Izdvojeno

Reci što misliš!