Lifestyle / Kino

Mamurluk u osječkim kinematografima!

Mamurluk u osječkim kinematografima!

Dragi gledatelji, ovotjedni program osim filmskim premijerama obiluje i posebnim festivalskim projekcijama i predavanjima.

Proširite svoje vidike, preispitajte vlastite spoznaje i stavove, razbijte predrasude, upoznajte nove ljude i kulture. Besplatno.

Red Rock Arts and Crafts Festival- besplatne projekcije, predavanja i druženje

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

U okviru projekta "Red Rock Arts and Crafts Festival", koji u organizaciji Hrvatsko-američkog društva već petu godinu okuplja umjetnike i stručnjake za indijansku kulturu iz SAD-a, 26. svibnja 2011. na Filozofskom fakultetu u Osijeku gostovat će dva renomirana indijanska redatelja- Chris Eyre i Neil Diamond. Kako se radi o iznimno popularnim i uglednim gostima i nesvakidašnjem kulturnom događaju za naš grad, organizator je omogućio besplatne projekcije filmova gostujućih umjetnika za sve građane.

Prva epizoda popularne dokumentarne serije „We Shall Remain" i predavanje gostiju o popularnim prikazima i stereotipima Indijanaca u suvremenoj kulturi i na filmu održati će se na Filozofskom fakultetu, s početkom u 16:00 sati. Festival će se nastaviti u kinu Urania, na dvije projekcije u 19:30 i 21:00 sati kojom prigodom će se prikazati 2 izvorna filmska naslova autora- Smoke Signals redatelja Chris Eyrea i Reel Injun redatelja Neil Diamonda, a nakon čega će se upriličiti i druženje s redateljima u lounge baru Lumiere.

Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida- besplatno predavanje i druženje

Ukoliko ste propustili neko od dosadašnjih predavanja kontroverznog znanstvenika dr.sci. Semira Osmanagića imate priliku, besplatno poslušati novo predavanje koje će se ponovo održati u kinu Europa, u subotu 28.5.2011. s početkom u 14:00 sati.

U sklopu promocije svoje nove knjige „Sve piramide svijeta" i zanimljivog predavanja „Piramide u svijetu i Bosanska dolina piramida" dr.sci.Semir Osmanagić upoznati će vas s novim spoznajama ovog veličanstvenog i neobjašnjivog fenomena.

Onima koji su njegova predavanja imali priliku čuti bespredmetno je pojašnjavati energiju koju su neizostavno osjetili slušajući ovog hrabrog i predanog čovjeka koji istinski vjeruje, ali i ruši tvrdnje mnogih „na znanosti utemeljenih činjenica".

Ono što je sasvim izvjesno jeste da pretpostavke, spoznaje i tvrdnje koje Semir iznosi dotiču nedodirljive i neprikosnovene autoritete ovog dijela znanosti, ali i ostavljaju mogućnost slušateljima da slobodno, samostalno i bez prisile razmisle i donesu vlastite zaključke u vezi s građevinama čije razloge i načine gradnje nije uspjela smisleno dokazati niti jedna znanstvena teorija.

Ponovni dolazak Semira Osmanagića nedvojbeno će oduševiti brojne znatiželjnike i zaljubljenike u piramidalne formacije diljem svijeta, ali i one u Visokom.

Filmske premijere

Uz zanimljiv alternativni, znanstveno- kulturni program nismo vas zakinuli niti za premijere novih naslova. Uz prošlotjednu premijeru četvrtog nastavka Pirata s Kariba, koju su uzgred, zabilježili najbolje ovogodišnje vikend otvaranje, pogledajte i premijeru urnebesne komedije „Mamurluk 2" (The Hangover: Part II). Većina vas sigurno zna što se dogodilo u Vegasu, ali ono što će se događati u Bangkoku ne možete čak ni zamisliti.

TJEDNI KINO PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE!

Zlatnog lava za najbolji film na 67. filmskom festivalu u Veneciji dobila je američka drama 'Somewhere'('Negdje') redateljice Sofije Coppole. Predsjednik žirija Quentin Tarantino izjavio je u ime svih u žiriju 'da ih je film začarao na prvoj projekciji' i kasnije je 'rastao u njihovim srcima i analizama'. Članovi žirija često su u svojim diskusijama spominjali 'Somewhere' kao primjer onoga što mora imati najbolji film Festivala. Sofia Coppola kći je slavnog oca Francisa Forda Coppole, a očitnakon što pogledate film o filmskoj zvijezdi i njegovoj kćeri koji žive po hotelima prepoznat će te i elemente autobiografske priče vrsne redateljice.

Napomena gledateljima: blagajne kina Urania i Europa otvaraju se pola sata prije prve projekcije.

Vidimo se u kinu.

Vaši Kinematografi Osijek


Izdvojeno

Reci što misliš!