Lifestyle / Kino

Kinematografi će opstati?

Kinematografi će opstati?

Održana je sjednica Nadzornog odbora Kinematografa Osijek u sklopu koje je dogovorena strategija poslovanja za sljedeće razdoblje.

Prema riječima direktorice Marijane Bošnjak, odlučeno je kako će se učiniti sve što je moguće da bi tvrtka nastavila za kulturnom djelatnošću. "Stav vlasnika je da zgrade Kinematografa trebaju biti korištene u svrhu kulture. Iako, svi su svjesni da bavljenje kulturnom djelatnošću neće postići nikakav profit, već samo trošak. Izrađen je velik broj projekata za repertoar kakav želimo prikazivati u kinima, pa imamo osnovu nadati se potpori za njegovu realizaciju. Ako ne na lokalnoj, onda na nacionalnoj razini. Jer, podsjećam, Kinematografi su u miješanom vlasništvu podijeljenom između države i dioničara", kaže Bošnjak.

Pogledajte: Kino Urania postaje Art Sabotage Club

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

No, također, ističe, ako ni jedan projekt ne dobije financijsku potporu, kako su se vlasnici usuglasili da zgrade kina idu u trajnu prenamjenu. "Razlog za to je jednostavan - samo održavanje dviju zgrada kina mjesečno zahtijeva 300 tisuća kuna. Do sada se velik dio tih sredstava nabavljao iz potpora EU, no u takvom financiranju nema budućnosti", zaključuje Bošnjak.

Tekst: I.K.S. (Glas Slavonije)

   


Izdvojeno

Reci što misliš!