Lifestyle / Kino

Obitelj Miller – komedija koju smo čekali

Obitelj Miller – komedija koju smo čekali

Kada ga opljačkaju lokalni delinkventi te mu ukradu travu i svu ušteđevinu, David (Jason Sudeikis), kako bi otplatio dug narkobosu i sačuvao živu glavu, postaje mula koja mora prevesti 'mrvicu' marihuane preko meksičke granice. Dobro, možda 'mrvicu i pol'.

Nakon što mu sine ideja da osnuje lažnu obitelj, koju čine striptizeta Rose (Jennifer Aniston), kao njegova voljena žena, mrzovoljna tinejdžerka Casey (Emma Roberts), kao kći i njegov mladi naivni susjed Kenny kao sin, obitelj Miller kreće na put u Meksiku kako bi prevezli dogovorenu robu. Odmah pri dolasku, shvaćaju da se 'mrvica i pol' marihuane pretvorila u dvije tone, koje moraju u svega nekoliko dana prevesti u SAD.

Rawson Marshall Thurber, čija je komedija Dodgeball iz 2004. godine ostvarila veliki uspjeh kod publike i kritičara, vraća se u velikom stilu s 'Obitelji Miller' i publici pruža dva sata neprekidnog smijeha, koji nam je očito nedostajao sve ove mjesece kada su komedije u pitanju.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Kada bi morali usporediti Millerove s nekom poznatom filmskom obitelji  koja nas je zadnje godine nasmijavala do suza, to bi definitivno bio Chevy Chase i njegova luda obitelj, no na puno originalniji i smješniji način, koji vjerojatno neće sjesti svakome gledatelju. Poznato je da su Amerikanci osjetljivi na iskrivljavanje obiteljske slike i da takve scene i priče, odmah sasijeku na samome početku, no suprotno očekivanju, film 'Obitelj Miller' na urnebesan nam način donosi priču o' unajmljenoj' obitelji, koju čine još urnebesniji likovi.

Već na samom početku filma razbijena je slika tipične američke obitelji (uzmite samo za primjer njihove serije poput Pune kuće, Pod istim krovom i sl.), kada ih na putu zaustavi meksički policajac i zatraži mito. Millerovi, nažalost nemaju novaca (bar tako misle), a glava obitelji Miller, David kako bi riješio problem, zamoli sina Kennyja da oralno zadovolji policajca kako bi nesmetano mogli nastaviti svoje putovanje.

Osim toga i požrtvovna supruga Rose, izvest će striptiz kako bi obitelj izvukla iz nevolja, a toliko će dobro plesati da će 'napaliti' vlastitoga sina, kojeg će otac, kulturno udariti po glavi i reći mu da pokaže malo poštovanja, na kraju to mu je majka'.

Uz sve (urnebesno smiješne) nevolje koje će stići ovu netipičnu američku obitelj, budite spremni i na ugriz pauka, dijete od 'jebene trave', ali i swinganje sa simpatičnim parom Fitzgerald, koje glume talentirani Nick Offerman i Kathryn Hahn.

Zbilja je teško izdvojiti sve urnebesno smiješne scene, pošto ih je film zbilja pun, no jedno je sigurno, komedija  WE'RE THE MILLERS, definitivno opravdava svoju visoku ocjenu na filmskim portalima, a zarada od 27 milijuna dolara u prvom vikendu otvaranja samo potvrđuje kvalitetu koju komedija mora imati, a koju publika, bez 'guranja' mora sama prepoznati.

Film je u kinima i morate ga pogledati, naravno ako već niste. Preporuka svakako.

IMDB ocjena: 7.2

Tekst: Josip Brkić


Izdvojeno

Reci što misliš!