Lifestyle / Kino

Otvara se kino Urania [PROGRAM]

Otvara se kino Urania [PROGRAM]

Projekcijom filma Kauboji koja će se održati u četvrtak 17. listopada, kino Urania nakon dvogodišnje stanke otvara vrata za sve zaljubljenike sedme umjetnosti i kulturnih sadržaja u središtu grada.

«Kino u centru, a ne u šoping centru» moto je novog i drugačijeg kina, u koji je zahvaljujući potpori Ministarstva kulture i Hrvatskog audiovizualnog centra instalirana nova, digitalna kinooprema . Kino će za sve posjetitelje raditi srijedom, četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom, a novost je što će posjetitelji sami sudjelovati u kreiranju programa.

Ponedjeljak i utorak rezervirani su za filmske cikluse, dokumentarne filmove, nekomercijalne filmove i alternativne sadržaje koji su već postali zaštitnim znakom kina o čemu svjedoči odaziv publike na povremenim projekcijama i programima u proteklim razdobljima.

Za naše najmlađe gledatelje ovog ćemo tjedna prikazati nastavak animiranog hit filma istoimenog naziva, a koji ruši rekorde brojem otvaranja diljem svijeta- Oblačno s čuftama 2. Dječji filmovi moći će se pogledati i na tradicionalnim vikend matinejama.

Prije filma Kauboji prikazat ćemo besplatnu projekciju kratkometražne hrvatske komedije Teleport Zovko. Prva projekcija filma Kauboji na programu je u četvrtak u 19.30h, a druga započinje u 21.30h.

Članovi Hrvatskog pjevačkog društva "Lipa" Osijek će, prigodno odjeveni, povodom ponovnog otvaranja kina Urania premijerno uživo izvesti a capella verziju "otkvačene" pjesme "Nu Popo", za koju su snimili zborski dio za soundtrack filma "Kauboji", koji je objavljen ovih dana. Autor pjesme je Damir Martinović Mrle, basist skupine Let 3, koji je zajedno s Ivankom Mazurkijević i solo vokal u instrumentalnoj verziji te pjesme. Aranžman za zbor potpisuje poznati varaždinski skladatelj Davor Bobić.

Cijena ulaznica za redovite repertoarne filmove iznosit će 25 kn, dok će se uz predočenje studentske ili umirovljeničke iskaznice karte moći kupiti po cijeni od 20 kn. Ulaznica za grupe od 10 i više osoba iznosit će 18 kn po osobi. Za obiteljski dan srijeda i dječje vikend matineje ulaznice će iznositi 20 kn za sve gledatelje.

Na ulaznice nema nikakvih dodataka neovisno o trajanju filma, načinu kupnje ili rezervacije ulaznice i sl.

Projekcije nerepertoarnog filma, nezavisnih kino distribucija, filmskih ciklusa, DokuArt programa, In Memoriam, CoolTour i drugih autorskih projekata iznosit će 15 kn, a projekcije filmova iz međunarodnih suradnji biti će potpuno besplatne za građane.

Vidimo se u kinu u centru.

[blockquote]KINO URANIA 17.- 23.10.2013.

četvrtak do nedjelja 17.-20.10.2013.
17:15 Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2
19:00 Teleport Zovko- kratkometražni hrvatski film
19:30 Kauboji
21:30 Kauboji

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

subota 19.10. i nedjelja 20.10. dječja matineja:
Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2

ponedjeljak 21.10. i utorak 22.10. - nema projekcija

srijeda 23.10.2013.- obiteljski dan
17:15 Oblačno s čuftama 2- Cloudy with a Chance of Meatballs 2
19:15 Kauboji
21:00 Kauboji[/blockquote]


Izdvojeno

Reci što misliš!