Lifestyle / Kino

Vukovar film festival i u Osijeku

Vukovar film festival i u Osijeku

Od 22. do 27. kolovoza filmoljupci dolaze na svoje jer u Vukovaru festivalska ljetna kina u četiri grada na deset lokacija otvara jubilarno, deseto izdanje Vukovar film festivala. Krema bogatog programa ima okus najjačih svjetskih A-festivala odakle nam stižu sami laureati i potencijalni kandidati za ovogodišnju nagradu Oscar.

Pozivamo vas na projekcije filmova u sklopu Vukovar Film Festivala, koji će se u kinu Urania održavati od 23.- 27.8. s početkom u 20 sati. Cijena ulaznice je snižena i iznosi 20 kn, a može se kupiti i voucher za svih 5 filmova iz ciklusa po cijeni od samo 50 kn.

Raspored projekcija je idući:
„Kolonija“ 23.8.2016.
„Aladinove nove avanture“ 24.8.2016.
„Suburra“ 25.8.2016.
„Neboder“ 26.8.2016.
„Truman“ 27.8.2016.

„Europskih velikih pet“ popratni je program ovogodišnjeg desetog izdanja Festivala koji čine filmovi izvan konkurencije. Ove godine je Festival dobio i veliko priznanje u suradnji s Ministarstvom kulture RH koje je pomoglo da prvi u Hrvatskoj dobije prestižnu oznaku kulturnog projekta unutar europske strategije za podunavsku regiju – Danube Region Strategy. Postanite i vi dio ove priče i dođite pogledati festivalske filmove u kino Urania.

Vukovar Film Festival – Festival podunavskih zemalja ove će se godine održati od 22. do 27. kolovoza te će, kao i svake godine, biti prepunfilmskih i glazbenih doživljaja i to ne samo u Vukovaru već i u Osijeku, Valpovu, Belom Manastiru i Vučedolu. Kao i prethodnih godina, i ove će godine na festivalu biti premijerno prikazani brojni vrhunski filmovi, osvajači nagrada na festivalima u Cannesu, Berlinu, Karlovym Varyma itd. poput „Julieta“ Pedra Almodovara, „Cafe Society“ Woodyja Allena, „Gdje je sljedeća invazija?“ Michaela Moorea, 2 nova filma kultnog redatelja Jima Jarmuscha „Paterson“ i „Gimmie Danger“ te brojni drugi.

   

Izdvojeno

Reci što misliš!