Lifestyle

Završio je još jedan Urban Fest Osijek

Vojko V, High5, Darko Rundek & Ekipa, Repetitor i Kandžija priuštili su Osijeku priču za pamćenje

Vojko V, High5, Darko Rundek & Ekipa, Repetitor i Kandžija priuštili su Osijeku priču za pamćenje
Marko Banić

U dvije večeri vieš tisuća posjetitelja uživalo je u odličnom glazbenom programu

Treće izdanje Urban Fest Osijeka u režiji Kreativne agencije Adverta završilo je preksinoć i ove godine na istoj lokaciji, lijevoj obali Drave kod moćnih katakombi i okupilo 13. i 14. rujna velike izvođače domaće scene.

Došlo je kraj ljetu, a to je značilo samo jedno, otvaranje još jednog izdanja Urban Fest Osijek festivala koji se i ove godine smjestio na lijevoj obali Drave. Vrijeme nam se ipak smilovalo i donijelo sunce i u paketu odmah dobru atmosferu, raspoloženje i tisuće odlično raspoloženih posjetitelja.

Urban Fest Osijek 2019 - Vojko V Fotogalerija

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Festival je svoja vrata otvorio u petak, 13. rujna, a odmah u 20 sati, na pozornicu je stigao i probio led osječki, donjogradski reper Tin Arbutina. Tinu je ovo drugi put kako je briljirao na festivalu, a svojim nastupom zagrijao je publiku koja nije ni slutila što ih sve čeka do kraja večeri. Veliki broj posjetitelja, s nestrpljenjem su dočekali osječke trap dečke, Retfatlanta, koji su dokazali svojim nastupom kako su pravo osvježenje na domaćoj sceni. Nakon osječkih snaga, uslijedio je headliner večeri, splitski reper, Vojko Vrućina. Mladi i stari dobru su znali stihove hitova ''Ne može'', ''Kako to'', ''Zovi čovika'', ali mogle su se čuti i starije pjesme, iz vremena kada je Vojko briljirao sa Kišom Metaka i Dječacima.

Vanja sa svojim Nešvil funk bendom, nastavio je u hip hop, funk tempu i pružio nam vrhunsku zabavu, a iza ponoći, na velikoj UFO pozornici, pojavila se i zagrebačka petorka HIGH5. Uvijek raspoloženi, junaci trapa, dali su sve od sebe i pripremili nas na ''After'' dio festivala, koju je organizirao Casa kolektiv – Bronski, Pips i Vladimir Božić. Uz dobar house i techno, završio je u petak, prvi dan UFO-a.

Urban Fest Osijek Fotogalerija

Za drugi dan trebalo je napuniti baterije i krenuti u nove festivalske pobjede. Subota, 14. rujna, veselo je započela Iskonovim ''POP UP'' kvizom, koji je donio glazbenim entuzijastima i brojne nagrade. Tako su se drugog dana posjetitelji okupili i prije nego što su se na pozornici počeli nizati izvođači koja čitava domaća scena jednostavno obožava. Prvi bend koji je nastupao i premijerno se pokazao osječkoj publici, bili su Igla i Ziherice. Iza 21 sat, stiglo je i zagrebačko pleme, Porto Morto. Osmeročlana grupa svojim eksperimentalnim zvukom, bas linijama, puhačkim instrumentima i elektronikom jednostavno je osvojila Slavonce. Bilo je tu i ugodnog iznenađenja, na pjesmi ''Hodaj'', sa njihovog drugog albuma ''Portofon'', gdje im se pridružio i Darko Rundek.

Onda je uslijedilo ono što se čekalo cijelu večer, spomenuti i neuništivi Darko Rundek i njegova Ekipa naprosto su publiku ''bacili'' u trans. Svaka pjesma jednostavno je bila moćna, a uz cijelu Ekipu, koncert je djelovao kao iz bajke. Vrhunac subote bili su najdraži Beograđani, Repetitor koji je bez sumnje također odnio titulu večeri. Ova garažna post punk, noise poslastica, briljirala je sat vremena, a svojim nastupom, mnoge iz publike je ostavila i bez teksta. Večer je zatvorio najistaknutiji slavonski reper i zabavljač Kandžija sa svojim Golim ženama, Nakon sat vremena sjajnih rima i žestokog rock koncerta, završio je koncertni dio festivala.

Veliko finale uslijedilo je u katakombama, gdje je na Afteru nastupao TRAUM kolektiv – Sub Effect, Volster, Insolate i njihova gošća, diva sa berlinskom adresom Stephanie Sykes te je u ranim jutarnjim satima, završio još jedan uzbudljiv UFO vikend, koji je donio i priuštio publici dobre vibracije i nezaboravne trenutke.

 


Izdvojeno

Reci što misliš!