Lifestyle

Klapa Rišpet, jazz i Škoro za veliko finale

Ilok od 24. kolovoza u znaku 52. Iločke berbe grožđa!

Ilok od 24. kolovoza u znaku 52. Iločke berbe grožđa!

U subotu, 24. kolovoza započelo je 52. izdanje manifestacije Iločka berba grožđa!

Grad Ilok bit će sve do 8. rujna u znaku svoje bogate vinske tradicije, uz mnoštvo sjajnih kulturnoumjetničkih, obrazovnih i zabavnih sadržaja.

„Dragi ljubitelji grožđa, vina i Iloka, pozivamo vas da se zaputite u najistočniji grad Hrvatske, poznat po vinu, bogatoj povijesti i gostoljubivim domaćinima. U programu i događanjima očekuje vas pregršt zanimljivosti. Upoznajte Ilok i Srijem, uživajte u autohtonoj hrani i vinu, no najvažnije, uživajte u danu sa svojim prijateljima i obitelji. Dobro nam došli!“ poručila je povodom početka 52. Iločke berbe gđa. Marina Budimir, gradonačelnica Grada Iloka.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Tradicionalnu manifestaciju 52. Iločka berba grožđa organizira Grad Ilok na čelu s gradonačelnicom Marinom Budimir,a u manifestaciju su uključeni i svi vinari Vinskog Klastera Srijem, kao i Iločki podrumi. Također, u organizaciju ovogodišnjeg programa 52. Iločke berbe grožđa s brojnim aktivnostima uključili su se i Muzej grada Iloka, Knjižnica i čitaonica, Matica Slovačka i KUD-ovi, kao i brojni ugostitelji iz Iloka i okolice.

Iza nas je već desetak dana raznolikih događanja, pa su mnogobrojni gosti imali priliku u prošli petak uživati u 7. Noći vina u TN Stari podrumi uz bogatu eno- gastro ponudu, a dan poslije protekao je u znaku tradicionalne Pudarine. Vikend pred nama donosi centralno događanje uz bogate cjelodnevne programe.

Velike besplatne glazbene fešte održat će se tijekom oba dana u večernjim satima na ljetnoj pozornici u Tvrđavi – u petak nastupaju Borna Šercar´s Jazziana Croatica i klapa Rišpet, a u subotu, nakon spektakularnog vatrometa, u 21,30 sat, na scenu izlazi Miroslav Škoro.

Novost je što je ove godine organiziran besplatan prijevoz autobusima oba dana, 6.i 7. rujna, iz Vinkovaca, Osijeka i Vukovara, a red polazaka i povratka možete pronaći u programu događanja. Detaljan program 52. Iločke berbe grožđa pratite na službenoj web stranici Grada Iloka www.ilok.hr i na FB stranici manifestacije.


Izdvojeno

Reci što misliš!