Lifestyle

Orahovačko jezero, 1. – 5. kolovoza 2019.

Nikad jači elektronski #DobroJutro stage na Ferragosto Jamu

Nikad jači elektronski #DobroJutro stage na Ferragosto Jamu
Samir Cerić Kovačić

Još dva tjedna do početka najvećeg glazbenog festivala u Slavoniji i Baranji

Najraskošnije izdanje festivala Ferragosto JAM s više od 50 izvođača na čak šest pozornica, ove godine još jači naglasak stavlja na elektronski #DobroJutro Stage.

Mladen Tomic, Teo Harouda i MILEA aduti su s liste pomno biranih imena regionalne elektronske scene koji će publiku na Orahovačkom jezeru držati na nogama do ranih jutarnjih sati od subote, 3. kolovoza sve do ponedjeljka, 5. kolovoza.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Bosanskohercegovački DJ i producent Mladen Tomic, veliki headliner #DobroJutro Stagea, svojim hipnotičkim spojem techna i tech housea osvojio je srca clubbera diljem svijeta. Sa Sinišom Tamamovićem još krajem devedesetih osnovao je vlastitu etiketu Night Light Records koja je danas sinonim za kvalitetu, inovativnost i izdanja koja su uvijek korak ispred. Njegov autorski rad, prepoznat i podržan od strane uglednih artista i vlasnika poznatih izdavačkih etiketa kao što su Dubfire, Richie Hawtin, John Acquaviva, Monika Kruse, Umek, Popof, Adam Beyer, Stefano Noferini i druge, vinuo ga je među najbolje te mu otvorio vrata najprestižnijih klubova i festivala na svijetu. Tome svjedoči i impozantna lista festivala na čijem se lineupu našlo i Mladenovo ime - Miami WMC 2013. i 2014. (SAD), Soul Tech i Selenic Beach (Meksiko), Kazantip Festival (Ukrajina), Stereo Sunday i Amsterdam Dance Event (Nizozemska), EXIT – Dance Arena (Srbija), Sea Dance (Crna Gora) i drugi. Uz visoko hvaljen niz originalnih traka, produkcija je i danas središte njegovog interesa s redovnim izdanjima na poznatim etiketama poput Sci+Tec, Suara, Tronic, Terminal M, 1605, Octopus, 100% Pure, Deeperfect, Stereo Productions i Definitive Recordings, a radio je i remixeve za poznata imena poput Maura Picotta, Sebastiana Legera, Cristiana Varele, Stefana Noferinija, Marka Nastica i mnoge druge. Na Ferragosto stiže u nedjelju, 4. kolovoza, i sprema još jedan prepoznatljivi, energičan set s pažljivo odabranim kompozicijama i unikatnom produkcijom.

ferragosto jam
DRUGI KRUG NAGRADNE IGRE Poklanjamo vam još tri festivalske ulaznice za Ferragosto JAM 12

MILEA je mlada i entuzijastična techno DJ-ica rođena u Sloveniji. U malo više od godinu dana na sceni dospjela je do pet najboljih u Hrvatskoj na finalu Burn Residency natjecanja. Njeni setovi puštani su diljem domaćih radijskih postaja, nastupala je na festivalima Slurp i NOX, a uz rezidenturu u požeškom Pub Mac Key klubu, vrtila je pred imenima kao što su Ladida i Eric Sneo. Među utjecajima u osobnoj estetici zvuka ističu se Maceo Plex, Adam Beyer, Trikk, Pig&Dan, Mark Reeve, Petar Dundov, Joris Voorn. Teo Harouda iz Zagreba u svoje čiste techno setove unosi i elemente melodičnog techna i industriala, dok na relaciji techno-house-deep više vozi beogradski Mancha koji se može pohvaliti rezidenturama u najjačim beogradskim klubovima te nastupima na festivalima Exit, MAD, Forest Calling i drugima. Jaku regionalnu techno postavu na Ferragostu čini i Fixsell iz Osijeka, osnivač Ground Zero organizacije i brojnih evenata i projekata underground elektronske glazbe sa zadatkom bezgraničnog promicanja techna, od progresivnijeg do tvrđeg i mračnijeg stila. Njegov sugrađanin Goran Kolak pokretač je i rezident klupskog programa Igranka u klubovima Exit i Matrix, a u čijim se setovima može čuti širok spektar zvuka u rasponu između house i techno pravaca s naglaskom na deep, groove i driving elemenate.

#DobroJutro Stage ponudit će i ostale elektronske žanrove poput drum'n'bassa, hip hopa, duba i srodnog, a u takvoj se postavi nalazi VRH, službeni DJ Kiše metake i Vojka V kojima je radio i na postprodukciji albuma. S Dječacima je surađivao na albumu "Istina", a nastupao i kao support za Edu Maajku, High5, Mimi Mercedez i mnoge druge. Jedan je od odgovornih za 10 godina drum and bass partyja Karantena u Splitu na kojem je ugošćeno mnogo svjetski poznatih DJ-eva i producenata. Iz Osijeka na Ferragosto stiže Fullstep Phil, mladi drum & bass producent, ujedno i rezident najpoznatijeg domaćeg klubskog d’n’b programa VuBass. Prošle godine pjesmu "Rollout" izbacuje za mladi UK label Mash Up Recordings. Oliver je DJ poznatog dvojca Krankšvester te osnivač i organizator osječkog Bassinga projekta. Na Ferragostu će svojim hip hop/dub/funk setom u subotu otvoriti #DobroJutro Stage, dok ga u nedjelju disko setom starta Mile Hund, poznat i po svom projektu Mile Voli Disko kojim oduševljava nastupima na ljetnim festivalima.

Oliver je ove godine zaslužan i za kreiranje kompletnog lineupa #DobroJutro Stagea, o čemu je izjavio: „Ovogodišnji DJ stage lineup stoji rame uz rame s glavnim Addiko Piknik Stageom, uzimajući u obzir kvalitetu i raznolikost izvođača. Žanrovski će se tu naći ponešto za svakog ljubitelja elektronske glazbe te smo okupili DJ imena iz cijele regije kako bi posjetiteljima priuštili vrhunsku zabavu do jutra.“

ULAZNICE

Pretprodaja festivalskih ulaznica po cijeni od 150 kn za sve dane festivala odvija se putem Entrio sustava i na prodajnim mjestima na lokacijama: Zagreb - Dirty Old Shop, Osijek - Exit, Orahovica - Plavac, Rijeka - Dallas Music Shop, Virovitica - Štedna, Koprivnica - Pixel, Đakovo - Fontana, Požega - Tom Klub, Split - Lumer shop, Entrio outlets –> entrio.hr/outlets
U ponudi putem Entrio sustava su i jednodnevne ulaznice po cijeni od 100 kn.

LINEUP FERRAGOSTO JAM 12

Addiko Piknik Stage: Josipa Lisac, Goran Bare & Majke, Vojko V, Urban&4, Brkovi, Krankšvester, Partibrejkers, Edo Maajka & Band, Letu štuke, Nered i Stoka, Nipplepeople, I Bee, Minea, Ella, M.O.R.T., Kries, Porto Morto, Them Moose Rush, Ogenj, Čovek bez sluha, Rezerve, Sfumato, Helem nejse, One Step Away, Detmeć, DJ Kneža (Dance Hard)
Izštekani Stage: Mr.Lee & IvaneSky, Domagoj Šimek, Ischariotzcky, Mi Vida, JeboTon Ansambl, Aklea Neon, MAR, Ognjen Čudnoređe
#DobroJutro Stage: Mladen Tomic, Teo Harouda, Fixsell, MILEA, Mancha, Oliver, VRH, Mile Hund, Goran Kolak, Fullstep Phil
Tihi Stage: Mario, Furtee, Spica, Omer, Marko Jozić
Balkanrock Stage: DJ Kneža
+ Ferragosto orkestar
+ Tajni Stage
+ Borbe Kečera
+ Glazbeni kviz by Iskon
+ Turnir u odbojci na pijesku


Izdvojeno

Reci što misliš!