Lifestyle

u sklopu novog rekreacijskog centra

U Bilju otvorena Pump Track staza

U Bilju otvorena Pump Track staza
Youtube

Ovakav poligon je posljednjih godina hit među vozačima bicikla, a riječ je o kružnoj petlji zemljanih staza kod koje se brzina postiže i održava ne vrtnjom pedala već samim gibanjem tijela koje se kreće preko zemljane podloge

U sklopu obilježavanja Dana Općine Bilje održano je svečano otvorenje Rekreacijskog centra na otvorenom i Pump Track staze, a održan je i prvi Pump track Jam u Bilju.

Za otvorenje ovog rekreacijskog centra zaslužni su Udruga Srce Slavonije i Baranje i Biciklistički Klub Weekend Warriors, a potporu su im pružili Općina Bilje i Savjet mladih Osječko-baranjske županije.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Pump stazu u Bilju čini nekoliko linija na kojima se više ljudi može voziti u isto vrijeme. Naime, pump staza je zatvorena kružna staza s rollerima, bermovima i skokovima, napravljena tako da se može konstantno voziti u krug. Ovakav poligon je posljednjih godina hit među vozačima bicikla, a riječ je o kružnoj petlji zemljanih staza kod koje se brzina postiže i održava ne vrtnjom pedala već samim gibanjem tijela koje se kreće preko zemljane podloge, a brzina vožnje ovisi o konfiguraciji terena, broju i oštrini zavoja itd.

Staze su različite zahtjevnosti, a pump track poligon je namijenjen svim uzrastima, od početnika koji ga koriste za rekreaciju do profesionalaca koji ga mogu koristiti za treninge.

Za korištenje ovog poligona ne trebaju nikakvi posebni bicikli - BMX bicikli, mountain bikeovi i dječji bicikli, a osim toga ne morate biti ni iskusni biciklist.

Prednosti pump track staze su što je malena površinom, pa se može napraviti na lokacijama daleko od cesta i prometa, ali to je i odlična tjelovježba jer se ovakvom vožnjom angažiraju svi mišići u tijelu, razvijaju se i poboljšavaju biciklističke tehnike kod vozača, a pump track staze često koriste i drugi sportaši poput skijaša ili snowboardera za treninge.

Tijekom događanja, Savjet mladih OBŽ-a darovao je prvih 30 vozača simboličnim poklonima.

Izvor: Radio Baranja


Izdvojeno

Reci što misliš!