Ostalo-Kultura

Ostalo-Kultura

Grad Osijek financira kulturne projekte s 30 milijuna kuna

viber image 2019 02 19 10.37.01

Gradonačelnik Osijek Ivan Vrkić jučer  je u Galeriji Waldinger uručio ugovore o korištenju sredstava za provedbu Programa javnih potreba u kulturi Grada Osijeka za 2019.

   

Noć muzeja 2019. u Osijeku

noc muzeja

U ovogodišnjoj Noći muzeja ustanove diljem Hrvatske otvaraju svoja vrata na radost i veselje velikog broja posjetitelja. Jedna od glavnih misija muzejskih djelatnika je omogućiti korisnicima da muzejski sadržaj istražuju na suvremen, digitalan način.

   

Lipaši uručili vrijednu donaciju Domu za odgoj djece i mladeži

Lipa Bozicni Dom donacija 5 281218

Kao što vam je vjerojatno već poznato, na sam Božić (25. prosinca) u prepunoj crkvi sv. Mihaela u osječkoj Tvrđi održan je tradicionalni 26. Božićni koncert Hrvatskoga pjevačkog društva „Lipa“ iz Osijeka (na kojemu je poseban gost bio Dječji zbor HPD-a „Lipa“, čiji je to bio prvi službeni javni nastup), koji je i ove godine, po 11. put,  imao humanitarnu namjenu.

   

Pjesnici protiv nasilja nad ženama

radionica lidija

Četvrtu godinu zaredom osječki pjesnici pridružili su se međunarodnom obilježavanju dana borbe protiv nasilja nad ženama. Manifestacija “Pjesničkom riječju STOP NASILJU NAD ŽENAMA“ održana je u kavani „K Topu.“

   

Novo zlato za Lipaše

Lipa Rijeka 4 241118

S ponosom vas obavještavamo da je Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ Osijek protekloga vikenda zaslužilo novu vrijednu inozemnu pjevačku nagradu! Na 2. međunarodnom natjecanju pjevačkih zborova Croatia Cantat, koje je 24. i 25. studenoga 2018. održano u Rijeci, lipašice i lipaši osvojili su „zlato“ za kvalitetu te titulu pobjednika kategorije klasične glazbe u kojoj su se natjecali.  

   

Postavljene kućice-knjižnice u Belišću

kucice

Gradska knjižnica i čitaonica Belišće krenula je provoditi program postavljanja kućica-knjižnica u Belišću i svim prigradskim naseljima.

   

Filozofskom fakultetu dodijeljena Povelja Hrvatskog društva za kvalitetu

Povelja FFOS II

Prodekanica za studijske programe i cjeloživotno obrazovanje doc. dr. sc. Ana Jakopec primila je u ime Filozofskog fakulteta Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Povelju Hrvatskog društva za kvalitetu u 2018. godini.

   

Anđelka iz 'Andrije i Anđelke' sa zanimljivom monodramom stiže u Osijek

PXL 260418 20411478

Monodrama “Šta me snađe” oždrat će se u ponedjeljak 19.studenog u Osijeku, u Kinu Urania s početkom u 20 h. Anđelka Prpić će osječkoj publici odigrati ovu sjajnu komediju koja je do sad pobrala nepodjeljene simpatije u više desetina gradova u kojima je izvođena!

   

HPD ''Lipa'' prvi put u svojoj dugoj povijesti osniva dječji zbor!

HPD   Lipa   prvi put u svojoj dugoj povijesti osniva dječji zbor!

Hrvatsko pjevačko društvo „Lipa“ iz Osijeka, jedan od pjevačkih zborova s najdužom tradicijom na ovim prostorima, odlučilo se na velik i zanimljiv novitet. Naime, prvi put u svojoj bogatoj povijesti, dugoj gotovo 143 godine, osniva – dječji pjevački zbor!

   

Star Wars tjedan u Osijeku

starwarsplakat

Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek i Udruga Star Wars Hrvatska organiziraju treći po redu "Star Wars tjedan" koji će se održati od 01. do 06. listopada 2018. godine u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, a namijenjen je svim zainteresiranim korisnicima Knjižnice, kako djeci i mladima, tako i odraslim korisnicima.

   

Stranica 1 od 48

Najave događaja

Petak

Subota

Nedjelja