Kultura / Ostalo-Kultura

17. Osječko ljeto kulture [PROGRAM]

17. Osječko ljeto kulture [PROGRAM]

Grad Osijek nositelj je organizacije i produkcije najveće kulturne manifestacije u istočnoj Hrvatskoj, Osječkog ljeta kulture, koja svojim građanima od 2000. nudi kvalitetne kulturne programe.

I ovogodišnje Osječko ljeto kulture počet će na Crkveni god grada Osijeka blagdan Svetih Petra i Pavla 29. lipnja i trajati do 12. srpnja.

U dvotjednoj manifestaciji planirano je 39 visokokvalitetnih programa iz područja kazališne, glazbene i koncertne, likovne, književne, plesne, filmske i novomedijske umjetnosti.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Programi će biti izvođeni na više od 10 lokacija (dvorište Rektorata, Baruta, lapidarij Muzeja Slavonije Osijek, Muzej likovnih umjetnosti Osijek, Galerije Waldinger, Galerija Kazamati, Trg sv. Trojstva, Kulturni centar Eurodoma, GISKO, Vodena vrata, Secesijski zdenac..).

Osječko ljeto kulture 2017. svečano se otvara Verdijevom operom Nabucco u izvedbi HNK u Osijeku, dok će KUD „Osijek 1862.“ i violončelistica Ana Rucner koncertom zatvoriti OLJK 2017.

Vlastita produkcija OLJK 2017. je premijera predstave “James i divovska breskva” u izvedbi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku prema tekstu Roalda Dahla.

Cilj je Osječkog ljeta kulture zadovoljenje kulturnih potreba Osječana i građana svih gradova regije i šire. Programe Osječkog ljeta kulture svake godine pogleda više od 10.000 zadovoljnih gledatelja što je znak uspješnosti ove manifestacije. Programi Osječkog ljeta kulture imaju punu i afirmativnu podršku medija.

Grad Osijek i gradonačelnik svojim građanima poklanjaju svih 39 programa 17. Osječkog ljeta kulture. U Proračunu Grada Osijeka za 2017. planirana su sredstva u iznosu od 500 tisuća kuna, s očekivanjem potpore sponzora od dodatnih sto tisuća.

KOMPLETAN PROGRAM POGLEDAJTE OVDJE!

{edocs}http://ljetokulture.osijek.hr/wp-content/uploads/2015/06/OLJK2017_LETAK.pdf,495,300,link{/edocs}

SiB.hr

 


Izdvojeno

Reci što misliš!