Kultura / Ostalo-Kultura

Rotarijanci uspješno realizirali dobrotvorni koncert

Rotarijanci uspješno realizirali dobrotvorni koncert

Pod Euterpinim okriljem naziv je dobrotvornog koncerta, koji je u organizaciji Rotary kluba Josip Juraj Strossmayer iz Osijeka održan ove subote, 21. travnja 2018. u kongresno-koncertnoj dvorani Vikarijata Đakovačko-osječke nadbiskupije u Osijeku.

Uz klavirsku pratnju rođenog Osječanina, profesora na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, Vladimira Babina, nastupila je diva hrvatske glazbene scene, primadona svjetskoga glasa Radojka Šverko.

Tijekom dvosatnog programa Šverko je izvela skladbe iz svog bogatog jazz, gospel i zabavnog repertoara, uz poneku filmsku glazbenu uspješnicu, koje su posebno oduševile osječku publiku. U četiri glazbena broja glazbenoj divi pridružio se i višestruko nagrađivani dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole Franje Kuhača iz Osijeka, pod ravnanjem dirigentice Valerije Fischbach, koji su dali posebnu notu ovoj dobrotvornoj večeri.

Dobrotvornoj, jer je prihod koncerta namijenjen stipendiranju darovitih učenika upravo GŠ Franje Kuhača iz Osijeka. Kako je  predsjednica RC Josip Juraj Strossmayer Jasenka Crnković uoči koncerta izjavila, misija koju si je RC Josip Juraj Strossmayer postavio u svom, sada već desetogodišnjem djelovanju, je poticanje izvrsnosti i pomoć djeci i mladima, pa tako i ova namjena sredstava savršeno korespondira s tim ciljem.

„Zahvaljujući svima vama 10 najboljih učenika Glazbene škole Franje Kuhača u Osijeku bit će stipendirani u iznosu cijele školarine za iduću školsku godinu. Njihova glazbena naobrazba, rad i trud moći će se neometano nastaviti, kako bi svojom izvrsnošću nagrađivali naša čula i bili najbolji ambasadori Lijepe naše po cijelom svijetu.“ rekla je u svom uvodnom govoru Crnković.

Ravnateljica Glazbene škole Franje Kuhača Sunčana Bašić zahvalila se u ime djelatnika i učenika rotarijancima na ovoj inicijativi i vrijednoj donaciji, te istaknula kako je ovo prvi put da je netko odlučio sredstva prikupljena u dobrotvornoj akciji usmjeriti u stipendiranje učenika njihove škole. Povjerenstvo sastavljeno od nastavnika GŠ Franje Kuhača i članova RC Josip Juraj će na temelju natječaja, koji će za učenike GŠ Franje Kuhača biti otvoren tijekom lipnja, odlučiti o deset stipendista za nastavnu godinu 2018./2019., s namjerom da se ova praksa nastavi i u slijedećim školskim godinama.

Ugodno druženje publike s Radojkom Šverko i Vladimirom Babinom nastavljeno je u subotu u Vikarijatu uz degustaciju vina Vinarije BRZICA. Rotary klub Josip Juraj Strossmayer Osijek ovim putem zahvaljuje se svima koji su se kupnjom ulaznica ili izravnom donacijom uključili u projekt, te pomogli da se ovaj plemeniti cilj u potpunosti ostvari.

   

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita


Izdvojeno

Reci što misliš!