Kultura / Ostalo-Kultura

Uspjeh Paroščića u Bjelorusiji

Uspjeh Paroščića u Bjelorusiji

Projekt Udruge Paroščići u kojem sudjeluje 10 djece iz OŠ Tenja pod nazivom " Paroščić putuje svijetom " ovaj puta rezultirao je odlaskom u Bjelorusiju – Minsk, na Internacionalni Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva gdje su Paroščići ostvarili ponovo 1. mjesto u kategoriji – Kazališni talenti.

Radi se o učenicama Neri Vorkapić, Luciji Hrsan, Noemi Pinter, Anji Drčec, Mihaeli Majhen, Emi Mikec, Eli Pavić, Ani Capan , Emi Rupčić Kelam i Petri Zubonji koji su pod vodstvom Draženke Šebek, autorice mjuzikala, predsjednice Udruge, kao i ravnateljice škole koja u slobodno vrijeme sklada  zajedno u suradnji s Tomislavom Jambrešićem, Silvijom Škobić (scenografkinjom i kostimografkinjom istoimenih mjuzikla)  i Teom Mirošević Zubonja u pratnji, pokazali jednu kvalitetu u radu s djecom.

55818937 10215954458767368 9164862479065415680 o

Paroščići su do sada dvostruki prvaci u izvođenju mjuzikla na Festivalu Dječjeg glazbenog stvaralaštva dvije godine za redom (Paroščić putuje svijetom, Vrapcingejl ) u Zagrebu,  kao i ovog sada performansa, gdje su u 10tak minuta izveli svoj glazbeno- scenski performans ujedinivši songove iz svih dosadašnjih mjuzikla kao i neke songove iz mjuzikla " Paroščić u bukvinom dolu "  koji ce se uskoro premijerno izvesti i na osječkim daskama.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Ovaj uspjeh u Minsku, samo je potvrdio još jednom kvalitetu njihova rada. Kako im je bilo u Minsku, najbolje o tome govore fotografije, a da se radi o vrlo visokom stupnju dječje afirmacije kroz godine rada i njihovog stvaralaštva vidi se iz svih ovih postignuća.

SiB.hr


Izdvojeno

Reci što misliš!